Acun Ilıcalı Hull City’de nasıl bir düzen kuracak?

ÖZEL HABERLER
Acun Ilıcalı Hull City’de nasıl bir düzen kuracak?
Acun Ilıcalı, takımı Hull City'nin Everton karşısındaki FA Cup maçını tribünlerden izledi. Fotoğraf: Reuters

Acun Ilıcalı İngiltere ikinci lig ekiplerinden Hull City'yi satın aldı. Türk futbolu için tarihi sayılabilecek imzalar atıldı. Peki Ilıcalı'nın kafasında Hull City için nasıl bir proje var? Takımda neleri değiştirecek? Yakın çalışma arkadaşları kim olacak?

Türk medyasında görülmemiş bir kariyere imza atan Acun Ilıcalı’nın en son sürprizi İngiltere ikinci liginden (Championship) bir futbol kulübü alması oldu. Bir zamanlar Premier Lig’de mücadele eden Hull City 20 milyon pound karşılığında Ilıcalı tarafından satın alındı. Acun Ilıcalı ve ekibinin takımı devralmasıyla birlikte Türkiye’den transfer dedikoduları da başladı.

Ilıcalı takımı satın alması hakkında “Bu benim rüyamdı ve gerçeğe dönüştü” diyor. Hull City iyi bir döneminde değil. 118 yıllık kulüp tarihine yakışır bir yerde olmak istiyorlar. Şu an 24 takımın yer aldığı liglerinde düşme potasının sadece 7 puan uzağında, 19’uncu sıradalar, taraftarlar Ilıcalı’yı kurtarıcı olarak görüyor.

Geçen günlerde KCOM Stadyumu’na geldiğinde stadın her yanında Türk bayraklarına rastlamak mümkündü. Takımı gol attıktan sonra tribünlerde bir taraftar “Türkiye bir sıfır önde” diye bağırdı. Ilıcalı ayağının tozu ile sunduğu Survivor’ın çekimlerinin yapıldığı Dominik’ten maça gelmişti.

'KADER BENİ GETİRDİ'

BBC’ye açıklamalarda bulunan iş insanı, “Kader beni Avrupa’nın diğer tarafından buraya getirdi” diyordu. Açıklamasını, “Şu an cennetteyim” diyerek noktaladı. Ilıcalı’nın takımı almasından sonra mevcut teknik direktör McCann ile çalışıp çalışmayacağı merak ediliyor. McCann takımı geçen sene üçüncü ligde şampiyon (League One) yapmıştı.

Acun Ilıcalı, McCann’in kulüpteki geleceğine ilişkin bir soruya, “Bu karar ben ve ekip arkadaşların tarafından beraber verilecek. Bekleyip görelim” değerlendirmesinde bulundu. Şu an takım ve teknik ekibinin kafasının da bazı noktalarda karışık olduğu ifade ediliyor.

SAHADAKİ ADAM TAN KESLER

Kulislerde Türkiye ve Ada futbolunu iyi bilen Şota Arveladze’nin ismi geçiyor. Şota, Özbekistan’ın Pakhtakor Taşkent takımını çalıştırdığı 2020 yılından bu yana çalışmıyor. Kesin olan tek atama eski menajer Tan Kesler’in kulübün sportif direktörü olacağı. Kesler son altı haftadır Ilıcalı’nın gözü olarak takımı alanda takip ediyor.

Kesler görev yaptığı süre içerisinde oyuncular ve teknik direktörlerden bilinçli olarak uzak durduğu belirtiliyor. Kesler’in Avrupa’daki bağlantılarını kullanarak transfer için oyuncu portföyü oluşturması bekleniyor. Ilıcalı ve ekibinin gelmesinden önce McCann’in kafasında Premier Lig’den iki kiralık oyuncu vardı ancak yeni dönemde bu transferlerin rafa kalkması muhtemel.

ALLAM AİLESİ YÖNETİMDE AKTİFTİ

Hull City finansal olarak çok zor bir zamandan geçiyordu. Takımın eski sahibi Allam Ailesi pandemi fonundan 2.5 milyon pound borç almış ve borcu ödeyemediği için takım geçen yazdan bu yana transfer yasağı ile uğraşıyordu. Allam Ailesi takımın üst düzey yönetiminde de aktif olarak çalışıyordu. Baba Assem Allam Yönetim Kurulu Başkanı’ydı, oğlu Ehab yardımcısı, küçük oğlu Allam Jr. ise federasyon ile ilişkileri sağlıyordu.

Ilıcalı’nın Hull City’nin CEO’luk görevine Jim Rodwell’i getirmesi bekleniyor. Rodwell Sunderland ve Scunthorpe United’ta görev yapmıştı. Ilıcalı takıma yakın olmak amacı ile Doğu Yorkshire’da bir ev kiralayabilir, yakın çevresine takımı alma sürecinin bir belgeselini yapmak istediğini anlattığı da ifade ediliyor.

'İNSANLAR İÇİN ZAMANI VARDIR'

Acun Ilıcalı’nın hayat hikayesi filmlere konu olacak cinsten ve Türkiye’de gerçekten çok insan bunu biliyor. Ona yakın olan biri, “Eğer sokakta onu görürseniz, sizinle konuşur. Direkt arabasına giden klasik bir iş insanı değildir. İnsanlar için zamanı vardır. En alttan geldi ve bunun değerini bilir. Hiç değişmedi. Zengin bir iş adamı ancak aynı adam olarak kaldı” diyor.

2017 yılında Acun Ilıcalı’nın biyografisini yazmış gazeteci Doğan Satmış, “Çok fakir genç bir çocuk ama 30 yıl içinde İngiltere’de futbol kulübü alabilecek parası oldu. Her gün televizyonda. Kendi televizyon programlarını sunuyor. Başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapıyor” demekte.

Acun Ilıcalı’nın muhabirlik yıllarından beri futbol ile içli dışlı olduğunu bilmeyen yok. Bir kaynak Mesut Özil, Bayern Münih’e karşı Arsenal’de oynarken kötü bir maç çıkardığını, Acun Ilıcalı’nın onu uçağı ile aldırıp İstanbul’a getirdiğini, o gece birlikte Playstation oynadıklarını ve aynı gece Özil’in tekrar Londra’ya döndüğünü söylüyor.

Acun Ilıcalı Hull City’yi 20 milyon pound karşılığında aldı. Rüyasını gerçekleştirip ilk adım olarak Hull City’yi Premier Lig’e çıkarabilecek mi, bekleyip göreceğiz.

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin önemli bir bölümü The Athletic'te Philip Buckingham imzası ile yayınlanan 'Acun Ilicali, the Turkish TV millionaire with dreams of helping Hull City roar again' isimli makaleden alınmıştır.

Kaynak: Web Özel

özel haberler