58 yıldır devam eden dizinin yıldızı hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
58 yıldır devam eden dizinin yıldızı hayatını kaybetti

Efsane dizi General Hospital'ın yıldızlarından Stuart Damon hayatını kaybetti. 

Bir dönemin en çok izlenen dizilerinden General Hospital'da Dr. Alan Quartermaine karakterini canlandıran ünlü oyuncu Stuart Damon 84 yaşında hayatını kaybetti. 

Tam 30 yıl boyunca canlandırdığı Alan Quartermaine karakteriyle  dünyanın birçok ülkesinde kendisine hayranlar edinen Damon'ın ölümü büyük üzüntü yarattı.

General Hospital ekibinden Frank Valentini, USA Today'e yaptığı açıklamada "Harika bir oyuncu ve çok iyi bir insandı" diye konuştu.

ABC News 7'ye konuşan Damon'un ailesi ünlü oyuncunun birkaç yıldır böbrek yetmezliği ile mücadele ettiğini duyurdu. 58 yıldır devam eden dizinin yıldızı hayatını kaybetti - Resim : 1

1977 yılında General Hospital dizisinde rol almaya başladı. Onlarca yıl oynadığı bu rolle 7 kez ödüle layık görüldü. 

Efsane diziye 2007'de karakterinin kalp krizi geçirerek ölmesiyle veda etti. 

Stuart Damon'ın canlandırdığı Dr. Quartermaine karakteri 2007'de ölmesine rağmen 2013 yılına kadar dizinin çeşitli bölümlerinde rüya sahnelerinde ya da hayalet olarak görünmeye devam etmişti.

Pembe dizi türündeki General Hospital 1 Nisan 1963'te yayınlanmaya başladı ve tam 58 sezondur ABC kanalından yayınlanmaya devam ediyor. ABD'nin en uzun soluklu 2., dünyanın ise 3. dizisi. 

Kaynak: Haber Global TV

general hospital 2021'de hayatını kaybeden ünlüler