14 Şubat Sevgililer Günü mesajları… 14 Şubat Sevgililer Günü kutlu olsun!

14 Şubat Sevgililer Günü mesajları… 14 Şubat Sevgililer Günü kutlu olsun!

Sevgililer Günü, her yıl 14 Şubat'ta dünyanın birçok yerinde milyonlarca çift tarafından büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Hayatınızda büyük anlamlar ifade eden partneriniz için en anlamlı 14 Şubat Sevgililer Günü mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü... Sevgilisine göndereceği hediye için en güzel mesajları araştıranlar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün hikayesini de öğrenmek istiyor. Peki, Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? Tüm detayları ve sevgiliniz ya da eşinize gönderebileceğiniz en özel mesajları haberimizde bulabilirsiniz.

SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

14 Şubat Sevgililer Günü, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda Aziz Valentin Günü olarak bilinir. Sevgililer Günü ise 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizli kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilmiştir.

14 Şubat, günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. 

14 Şubat Sevgililer Günü mesajları… 14 Şubat Sevgililer Günü kutlu olsun! - Resim : 1

SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJLARI 2020

  • Yaşamak istiyorsan bir umudun olmalı, kalbin varsa bir sevgin olmalı, sevdiğin varsa yalnız senin olmalı, sana verilen en büyük ceza mutluluk olmalı…
  • Tik tik! Kimse var mı? Ben dili baldan tatlı, yüzü güneşe benzeyen, bakıldığı zaman sevgiyi andıran, gülüşüyle cana can katan birisine bakmıştım oralarda mı acaba?
  • Hani bir kelebek yakalarsın avucunun içinde, bakmak istersin yaşıyor mu diye, baksan kaçacak, sımsıkı tutsan ölecek. İşte böyle bir şey seni SEVMEK…
  • Kalp midir insana sev diyen yoksa yalnızlık mıdır körükleyen? Sahi nedir sevmek; bir muma ateş olmak mı, yoksa yanan ateşe dokunmak mı? Sevdiğim Sevgililer Günün kutlu olsun.
  • Eğer gökyüzü bir parça kağıt, deniz bir şişe mürekkep olsaydı yine de sana olan duygularımı yazmaya yetmezdi. Seni o kadar çok seviyorum ki.
  • Seni yıldızlara benzetiyorum onlar kadar uzak onlar kadar erişilmezsin ama bir farkın var onlar bin tane sen bir tanesin. Sevgililer Günün kutlu olsun.
  • Yedi ayrı iklimden yedi çeşit arı getirseler yedi çeşit arı yedi ayrı çiçeği dolaşsa yedi ayrı çiçekten bal yapsa senin kadar tatlı olamaz… İyi ki varsın!
  • Seni ne kadar sevdiğimi merak ediyorsan, yağan yağmurun her damlasını tutmaya çalış, tutamadığın her yağmur damlası kadar seviyorum seni.
  • Sana dalgalardan kalem yaptım ve kıyıya seni seviyorum yazdım, sen de inandın değil mi? Sen delisin, seni sevmedim, sana bağlandım sana taptım.
  • Sen güneşin doğduğu, karanlığın bittiği yerdesin sen hep kalbimde yatan tek sevgilimsin. Sevgililer günün kutlu olsun!
  • Yedi ayrı iklimden yedi çeşit arı getirseler yedi çeşit arı yedi ayrı çiçeği dolaşsa yedi ayrı çiçekten bal yapsa senin kadar tatlı olamaz… İyi ki varsın!


14 Şubat Sevgililer Günü 14 Şubat Sevgililer Günü mesajları Sevgililer Günü