Yüzüklerin Efendisi'nin yaratıcısının oğlu Christopher Tolkien hayatını kaybetti

Yüzüklerin Efendisi'nin yaratıcısının oğlu Christopher Tolkien hayatını kaybetti

Yaşamının büyük bir kısmını, fantastik kurgu romanları yazan ve Yüzüklerin Efendisi'nin yaratısıcı J.R.R Tolkien'in oğlu Christopher Tolkien, 95 yaşında hayatını kaybetti

The Guardian'da yer alan habere göre, Babası John Ronald Reuel Tolkien'in kitaplarının yayım yönetmenliğini yapan Christopher Tolkien 95 yaşında hayatını kaybetti.

Christopher Tolkien yaşamının büyük bir kısmını, fantastik kurgu romanları yazan ve Yüzüklerin Efendisi'nin yaratısıcı olan babası J.R.R. Tolkien'in yazdıklarını düzenleyerek geçirdi.

CHRISTOPHER TOLKIEN KİMDİR?

Christopher Tolkien 21 Kasım 1924’te İngiltere’nin Leeds kentinde doğmuştu. Yüzüklerin Efendisi yazarı J. R. R. Tolkien’in en küçük oğludur. Oğul Tolkien babasının çalışmalarında en büyük yardımcılarından biriydi ve fantastik kurguda önemli yer tutan, C. S. Lewis, Owen Barfield, Charles Williams, Warren Lewis, Lord David Cecil ve Nevill Coghill’den oluşan edebi grubun en genç üyesiydi. Christopher Tolkien, hayatı boyunca 20’den fazla kitabın editörlüğünü üstlendi ve edebiyat alanında akademik çalışmalar yapıp dersler verdi.

Christopher Tolkien ya da tam adıyla Christopher John Reuel Tolkien, ilk günlerinden itibaren Orta-Dünya ile ilgiliydi. Yüzüklerin Efendisi haritalarını kendisi çizdi ve C. J. R. T. şeklinde imzaladı. J harfi John’un kısaltmasıdır. John, yazarın vaftiz adıdır, Christopher Tolkien bu ismi günlük hayatta kullandı. Oğul Tolkien sadece babasının kurduğu evreni geliştirmekle kalmadı, “Tolkien çalışmaları” adlı alanın da kurulmasına ön ayak oldu.

Yüzüklerin Efendisi J.R.R Tolkien