Yol temalı filmler, bir ay süreyle Pera Müzesi'nde, program 5 Şubat'ta başlıyor

Yol temalı filmler, bir ay süreyle Pera Müzesi'nde, program 5 Şubat'ta başlıyor

Pera Müzesi, Bir Yol Öyküsü sergisinden ilhamla hazırlanan Bir Yolculuktan Hatıralar başlıklı programla sinemaseverlerin karşısında. Yol temalı filmler, çarşamba gününden itibaren şubat ayı boyunca izlenebilir...

5 Şubat-1 Mart arasında Pera Müzesi'nde ücretsiz gerçekleştirilecek programda ABD, İngiltere, İtalya, İran, Brezilya yapımı beş uzun metraj film sinemaseverlerle buluşacak.

Program şöyle:

5 Şubat 19.00

Yol temalı filmler, bir ay süreyle Pera Müzesi'nde, program 5 Şubat'ta başlıyor - Resim : 1

Kanlı Toprak (Badlands)

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates, Ramon Bieri, Alan Vint, Gary Littlejohn

Konu: Günümüzün büyük ustalarından Terrence Malick'in ilk filmi, seri katil Charles Starkweather'ın gerçek hikâyesine dayanıyor. 1950'lerde geçen öyküde 15 yaşındaki dalgın ve hayalperest Holly, James Dean'e benzeyen Kit isminde 25 yaşındaki psikopat yönelimli bir çöpçüye âşık olur. İkili, peşlerine düşen polislerden kaçarken ABD'nin orta batısının çorak arazilerinde geçtikleri yerleri kana bular. Peki, aşkları bu açmazdan sağ çıkabilecek midir? 

8 Şubat 15.00

Yol temalı filmler, bir ay süreyle Pera Müzesi'nde, program 5 Şubat'ta başlıyor - Resim : 2

Biletler (Tickets)

Yönetmen: Richard Fung 

Oyuncular: Carlo Delle Piane, Valeria Bruni Tedeschi, Silvana De Santis, Filippo Trojano, Martin Compston

Konu: Yaşı geçkin bir işadamı, teselli ve hayata dair yeni bakış açısını, olumsuz hava koşulları nedeniyle tren istasyonunda beklemek zorunda kaldığında bulur. Genç bir adam, hayatın kendisine yüklediği sorumlulukları hatırlamakla birlikte aşkla da tanışır. Ve üç İskoç genci, hayallerinin futbol maçına giderken gözlerini açıp büyük resmi görmek zorunda kalır. Tek bir tren yolculuğu, birçok insan için değişimin fitilini ateşler. Biletler, ayrıcalığı, dışlanmayı ve tek bir biletin değerinin gerçekliğini ele alıyor. 

9 Şubat 15.00

Yol temalı filmler, bir ay süreyle Pera Müzesi'nde, program 5 Şubat'ta başlıyor - Resim : 3

Big Easy Express 

Yönetmen: Emmett Malloy 

Konu: Üç grup, altı şehir, bir tren ve raylarda binlerce kilometre… Big Easy Express, müzikal bir yolculuğu perdeye yansıtıyor. Demiryollarının parlak günlerinin ezgilerine kulak veren üç müzik grubu, 2011 yılının nisanında nostaljik bir trenle ABD turnesine çıkar. Film, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, Old Crow Medicine Show ve Mumford & Sons adlı grupların demiryolu serüvenlerini belgeliyor...

14 Şubat 19.30

Yol temalı filmler, bir ay süreyle Pera Müzesi'nde, program 5 Şubat'ta başlıyor - Resim : 4

American Honey

Yönetmen: Andrea Arnold

Oyuncular: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough, McCaul Lombardi, Arielle Holmes

Konu: "Z Kuşağı için Easy Rider" gibi tanımlara mazhar olan American Honey, aile içi şiddet ve yoksulluktan ibaret hayatını ani bir kararla geride bırakan 18 yaşındaki Star'ın, dergi aboneliği satan bir gruba katılıp çıktığı uzun yolculuğu anlatıyor. Filmin başrolünde Sasha Lane var, onun âşık olduğu Jake karakterineyse Shia LaBeouf hayat veriyor. 

16 Şubat 15.00

Yol temalı filmler, bir ay süreyle Pera Müzesi'nde, program 5 Şubat'ta başlıyor - Resim : 5

Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum (I Travel Because I Have to, I Come Back Because I Love You)

Yönetmen: Marcelo Gomes-Karim Aïnouz

Oyuncular: Irandhir Santos

Konu: 35 yaşındaki jeolog José Renato, bir inceleme gezisi için Brezilya'nın kuzeydoğusundaki tecrit edilmiş Sertão fundalığına gönderilir. İncelemesinin amacı, bir su kanalı yapımı için bölgenin suyu bol akan tek nehri üzerindeki olası güzergâhları değerlendirmektir. 

19 Şubat 19.00

Kanlı Toprak 

26 Şubat 19.00

Yollardayım Çünkü Mecburum, Geri Geliyorum Çünkü Seni Seviyorum (I Travel Because I Have to, I Come Back Because I Love You) 

28 Şubat 19.30

American Honey

29 Şubat 15.00

Big Easy Express 

1 Mart 15.00

Biletler (Tickets)

Pera Müzesi