YKY, sanal dünyada da sanatseverlerin yanında

koronavirüs
YKY, sanal dünyada da sanatseverlerin yanında

Koronavirüs salgını nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kalan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, sanatseverleri sanat ve edebiyatla sanal dünyada buluşturmaya devam ediyor. İşte bu haftanın etkinlikleri...

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, şu ana kadar Sagalassos, Hoşgeldin Gazi, Turhan Selçuk Retrospektifi, Tombak, Orhan Pamuk "Balkon" ve İlhan Berk 100 Yaşında gibi sergilerinin üç boyutlu sanal turlarını Instagram hesabı üzerinden sanatseverlere açtı.  

Bu hafta Burdur Müzesi'nin eski müdürü arkeolog Hacı Ali Ekinci, Sagalassos Antik Kenti'nin bölgeye katkılarını anlatıyor. Sagalassos kazı ekibinin röportajları ve antik kentin drone görüntüleri de seyirci karşısında olacak.

Halil Altındere'nin geçen yılki Abrakadabra sergisi etkinliğinin paylaşıldığı YouTube kanalında Altındere ile sihirbaz Kubilay QB Tunçer, sanat ve sihiri konuşacak.   

Fotoğraf ve Edebiyat Sohbetleri programına fotoğrafçı-yazar Lütfi Özgünaydın, objektifini yazar Füruzan'a çeviriyor.

YouTube kanalında her cumartesi yayınlanan Edebiyat-Klasik Türk Müziği buluşmalarının bu haftaki programındaysa Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi romanı var. Büyük ses getiren Harf'ten ve Nota'dan konser dizisinin Orhan Pamuk'un katılımıyla yapılan bu bölümünde Masumiyet Müzesi'nde bazen arka planda, bazen de neredeyse roman kişisi olarak yer alan şarkılar seslendiriliyor...

koronavirüs Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık YKY