Yeni dijital dizi uygulaması Quibi, bugün faaliyete geçiyor

Yeni dijital dizi uygulaması Quibi, bugün faaliyete geçiyor

Dizi seyretme alışkanlığınızla birlikte sektördeki işleyişi de değiştirme iddiasıyla yola çıkan dijital start-up Quibi, bugün faaliyete geçiyor. Z kuşağını hedef alan uygulama, 10 dakikayı geçmeyen içeriklerini akıllı telefonlar üzerinden sunuyor...

Haftalardır süren dev propaganda faaliyeti, nihayet bugün son buluyor.

Dizi ve program seyretme alışkanlığınızla birlikte sektördeki işleyişi de değiştirme iddiasıyla yola çıkan dijital izleme start-up'ı Quibi, bugünden itibaren yayına başlıyor. 

Quibi, Quick Bites'ın kısaltılması. Türkçeye "atıştırmalık" olarak çevirmek mümkün. 

Uygulamadaki dizi ve programların süreleri 10 dakikayı aşmıyor. Yayın, akıllı telefonlar üzerinden izleniyor. 

Anlaşılacağı üzere, hedef kitle Z kuşağı olarak adlandırılan gençler.

Dev kuruluşun arkasında sektörün iki kurt ismi var: Biri, Disney'nin eski CEO'su, DreamWorks'ün kurucularından Jeffrey Katzenberg, diğeriyse Disney, DreamWorks ve Hasbro'da çalıştıktan sonra eBay'i yoktan var eden, son olarak Hewlett-Packard'ın CEO'luğunu üstlenen dünyanın en güçlü kadın yöneticilerinden Meg Whitman. 

Yeni dijital dizi uygulaması Quibi, bugün faaliyete geçiyor - Resim : 1

Bugüne kadar Quibi'ye neredeyse 2 milyar dolar yatırdıkları belirtiliyor. 

QUIBI'NİN İÇERİĞİ DOLU DOLU

Peki Quibi'de seyirciyi bekleyen ne?

Ayda 5 dolar ödeyerek telefonunuza indireceğiniz uygulama üzerinden onlarca özel dizi ve programı izleme olanağına sahip oluyorsunuz. 

Reklamsız halini isterseniz ödeyeceğiniz tutar 7,99 dolar. 

Hangi dizi ve programlar var uygulamada? Göze ilk çarpan birkaçını tanıtalım:

ÖNEMLİ İSİMLER, ÖNEMLİ YAPIMLAR

Most Dangerous Game için Quibi'nin en iddialısı diyebiliriz başlangıç olarak. Efsanevi Prison Break'in senaristlerinden Nick Santora'nın yazdığı dramada ölümcül bir hastalığa yakalanan hamile eşiyle ilgilenen Dodge Maynard odakta. Maynard, kazananın 24.5 milyon dolar ödül alacağı bir oyuna katılması için bir teklif alıyor, bunu kabul ediyor. Ardından zamanla kendini av konumuna getiren tehlikeli bir kedi-fare oyununun içine düşüyor ve... Most Dangerous Game'de yıldız oyuncular Liam Hemsworth ile Christoph Waltz başrollerde...  

Survive'da Game of Thrones ile tanınan Sophie Turner, yine karlar altında. Bu kez uçak kazasından kurtulan bir kadını canlandırıyor.  

The Blacklist'in yazarları Chris Hutton ile Eddie O'Keefe'nin arkasında olduğu When The Streetlights Go On, gizemli bir cinayetin izini sürüyor. Başrolde genç oyuncu Chosen Jacobs'ın olduğu polisiye dramada Queen Latifah gibi önemli bir isim de yer alıyor.  

The Last Man On Earth'ün yıldızı Will Forte ile It's Always Sunny in Philadelphia'dan Kaitlin Olson'ı buluşturan Flipped, ev yenileme işindeki bir çiftin başının mafyayla derde girmesiyle gelişen olayları anlatan sevimli bir komedi. 

Başlangıçta 50 dizi ve programın seyirciye sunulacağı uygulamada ayrıca Sam Raimi'nin yapımcılığını üstlendiği korku antolojisi 50 States of Fright'tan Emily Mortimer ve Don Cheadle'lı bilimkurgu Don't Look Deeper'a, Boyd Holbrook ile Kiefer Sutherland'i buluşturan yeni Kaçak uyarlaması The Fugitive'den Laura Dern'ün başrolde olduğu Nick Hornby uyarlaması Just One Drink'e, Swimming with Sharks'ın Diane Kruger, Finn Jones ve Donald Sutherland gibi isimleri barındıran dizi uyarlamasından çoksatan listelerinin gediklisi James Patterson romanından ekrana taşınan Toys'a birçok önemli yapım yer alıyor. 

Önemli belgeseller, animasyonlar, Jennifer Lopez'den Idris Elba'ya, Cara Delevigne'den Will Smith'e yıldız isimlerin sunduğu veya parçası olduğu şov ve yarışma programları da seyirciyi bekleyen yapımlar arasında. 

Quibi, bugünden itibaren yayına başlıyor... 

Quibi