Woody Allen'ı destekleyen açıklaması için eleştirilmişti, "Sözlerim yanlıştı" deyip özür diledi

Woody Allen'ı destekleyen açıklaması için eleştirilmişti, "Sözlerim yanlıştı" deyip özür diledi

Görmezden gelindiği iddiasını dile getiren Woody Allen'a destek veren Spike Lee, adı cinsel tacizle anılan yönetmeni savunduğu için tepki çekince özür diledi. Lee, "Sözlerim yanlıştı, cinsel tacize hoşgörü göstermem ve göstermeyeceğim," dedi...

Vietnam Savaşı sırasında geçen bir öykü anlatan son filmi Da 5 Bloods cuma günü Netflix'e gelen Spike Lee, meslektaşı Woody Allen'a destek verince eleştirilerin hedefi olmuştu. 

Zira usta yönetmenin açıklamaları, evlatlık kızı Dylan Farrow'un cinsel tacizle suçladığı Allen'ı savunur nitelikteydi. 

Woody Allen için "İyi arkadaşım" ifadesini kullanan Lee, devamında iddia nedeniyle görmezden gelindiğini, iş yapmakta zorlandığını ileri süren yönetmeni "O çok büyük bir yönetmen. Birini hiç var olmamış gibi öylece silebilir misiniz bilmiyorum?" diyerek savunmuştu.

Bir gün sonraysa Twitter hesabı üzerinden yanlış anlaşıldığını yazdı Lee: "Sözlerim yanlıştı. Cinsel taciz, saldırı ya da şiddete hoşgörü göstermem ve göstermeyeceğim. Bu tür bir muamele, azımsanmayacak gerçek hasara neden olur." 

Dylan Farrow, 90'lı yıllarda, henüz 7 yaşındayken Woody Allen'ın tacizine uğradığını söylüyor. Allen, suçlamayı reddediyor... 

Woody Allen Spike Lee