Wonder Woman 1984, hem sinemada hem de internet üzerinden gösterime girecek

Wonder Woman 1984, hem sinemada hem de internet üzerinden gösterime girecek

Merakla beklenen Wonder Woman'ın devam filmi Wonder Woman 1984'ün 25 Aralık'ta vizyona gireceği, ancak aynı gün HBO Max'te de yayınlanacağı açıklandı.

Wonder Woman gibi ilk filmi dünya genelinde 821 milyon dolar hasılata ulaşmış bir serinin heyecanla beklenen ikinci filminin, az sayıda sinema salonunda vizyona girip, aynı gün bir dijital platformda yayınlanması, bundan birkaç ay önceye kadar imkânsız olarak değerlendirilirdi. Ancak geldiğimiz noktada pandemi şartları sinema dünyasında dengeleri öylesine değiştirdi ki, birkaç ay öncesine kadar imkânsız olarak görülen bu yayın stratejisi bugün gerçeğe dönüştü.

Warner Bros., 5 Haziran’da vizyona girmesi  planlanan, ancak pandemi nedeniyle önce 14 Ağustos’a, ardından 2 Ekim’e, son olaraksa 25 Aralık’a ertelenen Wonder Woman 1984‘un belirlenen bu son tarihte vizyona gireceğini, ancak aynı gün HBO Max‘te de yayınlanacağını açıkladı. Türkiye gibi HBO Max’in olmadığı ülkelerde ise filmin 25 Aralık’taki vizyon tarihi ileri çekilecek. Ancak şu an için net bir tarih belirlenmiş değil.

Normal şartlar altında gişede 1 milyar dolara yakın hasılat elde etmesi beklenen bir filmin, pek çok sinema salonunun kapalı olduğu bir dönemde, aynı gün HBO Max’te de yayınlanacak şekilde vizyona sokuluyor olması, pandemi şartlarının stüdyoları da mali olarak ne denli zorladığının göstergesi.

Wonder Woman 1984’un yönetmen koltuğunda ilk filmin de yönetmeni olan Patty Jenkins oturuyor. Filmin senaryosunda ise Patty Jenkins’in yanı sıra 2014 yapımı Godzilla’nın senaristi Dave Callaham ile çizgiroman dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Geoff Johns‘un imzası bulunuyor.

Filmin başrollerinde Gal Gadot ve Chris Pine’a Kristen Wiig ve Pedro Pascal eşlik ediyor.

Kristen Wiig, Wonder Woman çizgiromanlarının en önemli kötü karakterlerinden Cheetah’ya hayat verirken, Pedro Pascal da filmin asıl kötüsü olacağı düşünülen Maxwell Lord’u canlandırıyor.

Wonder Woman 1984'den yayınlanan yeni fragmanı buradan izleyebilirsiniz:

Filmloverss

Wonder Woman 1984