"We Are One: A Global Film Festival" ile Cannes'dan Venedik'e önemli festivaller, dijital dünyaya taşınıyor

koronavirüs
"We Are One: A Global Film Festival" ile Cannes'dan Venedik'e önemli festivaller, dijital dünyaya taşınıyor

Koronavirüs salgını yüzünden birer birer iptal edilen festivaller, YouTube üzerinden tek çatı altında toplanıyor. 29 Mayıs-7 Haziran arasına düzenlenecek We Are One: A Global Film Festival'da Cannes'dan Venedik'e 20 büyük etkinlik temsil edilecek...

Koronavirüs salgını, her alanda işleyişi hızlıca değiştirdi, değiştirmeye de devam ediyor. 

Bu süreçte yüzlerce etkinlik bireysel girişimlerle dijital dünyaya taşındı.

Kültür-sanat dünyasında pek çok kurum ve kuruluş, etkinliklerini online olarak düzenliyor bir süredir.

Arşivler açılıyor, yeni performanslar sergileniyor.

Kolektif örnekler de yok değil ama en azından film dünyasında, festivaller bazında küresel çapta bir işbirliği yoktu düne kadar. 

Artık var...

Koronavirüs salgını yüzünden birer birer iptal edilmek zorunda kalınan önemli film festivalleri, YouTube üzerinden tek çatı altında toplanıyor.

29 Mayıs-7 Haziran arasına düzenlenecek ortak festivalin adı We Are One: A Global Film Festival.

Kimler mi katılıyor bu dev etkinliğe? Sayalım:

Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali, Berlin Uluslararası Film Festivali, Londra Film Festivali, Cannes Film Festivali, Guadalajara Uluslararası Film Festivali, Uluslararası Macao Film Festivali, Kudüs Film Festivali, Mumbai Film Festivali, Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, Locarno Film Festivali, Marakeş Uluslararası Film Festivali, New York Film Festivali, San Sebastian Uluslararası Film Festivali, Saraybosna Film Festivali, Sundance Film Festivali, Sydney Film Festivali, Tokyo Uluslararası Film Festivali, Toronto Uluslararası Film Festivali, Tribeca Film Festivali ve Venedik Film Festivali.

Bu prestijli festivallere yenilerinin de eklenmesi bekleniyor.

Festival katılımcıları, film gösterimleri, söyleşileri ve diğer etkinlikleri herhangi bir bedel ödemeden takip edebilecek. 

Organizatörlerin onlardan beklediği, bağışta bulunmaları. Toplanan para, Dünya Sağlık Örgütü ve koronavirüsle mücadele eden diğer kuruluşlara aktarılacak... 

koronavirüs youtube We Are One: A Global Film Festival Cannes Film Festivali Venedik Film Festivali