Vizyonda bu hafta

Vizyonda bu hafta

Toplam yedi filmin vizyona girdiği 18 Ekim haftasında Cem Yılmaz'ın uzun süredir merakla beklenen Karakomik Filmler'i, listenin tepesinde. Angelina Jolie'nin başrolde olduğu ikinci Malefiz filmi de dikkat çekiyor...

Cem Yılmaz'ın "iki film birden" konseptli projesi Karakomik Filmler, kuşkusuz haftanın en dikkat çekici yapımı. Anlatmaya oradan başlayalım: 

KARAKOMİK FİLMLER 

Yönetmen: Cem Yılmaz  

Tür: Komedi

Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Can Yılmaz, Cem Davran, Necip Memili, Nilperi Şahinkaya, Cemre Ebüzziya, Bala Atabek, Umut Kurt, Uraz Kaygılaroğlu

Konu: Karakomik Filmler, Kaçamak ve 2 Arada isimli iki orta metraj filmden oluşuyor. Cem Yılmaz, Özkan Uğur, Zafer Algöz, Necip Memili, Nilperi Şahinkaya ve Can Yılmaz'ın rol aldığı Kaçamak, eşlerine yalan söyleyip felekten bir hafta sonu geçirmek için lüks bir işletmede bir araya gelen bir grup erkeğin yakınlarına dünyadışı varlıkların iniş yapmasıyla gelişen olayları anlatıyor. Cem Yılmaz, Ozan Güven, Cem Davran, Cemre Ebuzziya, Uraz Kaygılaroğlu gibi isimlerin yer aldığı 2 Arada'da ise arabalı vapurda çalışan Ayzek'in hikâyesine ortak oluyoruz.

MALEFİZ: KÖTÜLÜĞÜN GÜCÜ (Maleficent: Mistress of Evil) 

Yönetmen: Joachim Rønning  

Tür: Fantastik

Oyuncular: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Juno Temple, Ed Skrein, Chiwetel Ejiofor, Lesley Manville, Sam Riley

Konu: Yıllar Malefiz ve Aurora'ya nazik davranmıştır. Acı ve intikamla başlayan ve nihayetinde sevgiye dönüşen ilişkileri gelişmiştir. Ancak insanlar ve perileri arasındaki kin devam etmektedir. Aurora'nın Prens Phillip ile yaklaşmakta olan evliliği, Ulstead Krallığı ve komşu Moors'ta kutlamalarla karşılanmıştır. Düğünün iki dünyayı birleştirmesi amaçlanmaktadır ama...

ORAY 


Yönetmen: Mehmet Akif Büyükatalay 

Tür: Dram

Oyuncular: Zejhun Demirov, Deniz Orta, Cem Göktaş, Mikael Bajrami, Fırat Barış Ar

Konu: Gurbetçi bir ailenin oğlu olan Oray, Almanya'daki ilk gençlik yıllarında suça bulaşmış, hapis yatmıştır. Eşi Burcu ile mutluluğu yakaladığı yeni hayatında eski alışkanlıklarından uzak durmaya çalışırken islamcı akımlara kapılır. Eşiyle tartıştığı bir gün ona üç kere "boş ol" diyince işler karışır. Danıştığı imama göre üç ay eşinden uzak kalması gerekmektedir, başka bir imamsa eşinden tamamen ayrılması gerektiğini savunur. Oray'ın Berlin Film Festivali'nden En İyi İlk Film Ödülü ile döndüğünü hatırlatalım.

VAHŞET OTELİ (The Child Remains) 

Yönetmen: Michael Melski  

Tür: Korku

Oyuncular: Suzanne Clément, Allan Hawco, Shelley Thompson, Géza Kovács

Konu: Bebek bekleyen bir çift, hafta sonu tatili için doğa içerisinde sakin bir otele gider. Ancak bir süre sonra otelin aslında istenmeyen bebeklerin ve annelerin öldürüldüğü lanetli bir doğumhane olduğunu keşfederler. Tatil, onlar için bir ölüm kalım savaşına döner.

VİKİNG KUŞATMASI (Viking Siege) 

Yönetmen: Jack Burton 

Tür: Macera, korku

Oyuncular: Michael McTernan, Sarah Driver, James Groom

Konu: Vahşi bir sefahat gecesinde kadınlardan oluşan bir çete, sevdiklerini köle olarak satan yolsuz keşişlerle dolu bir manastırı basmayı planlar. Peşlerindeki şeytani yaratıklardan kaçan yağmacı bir Viking çetesinin manastıra varmasıyla herkesin ortak düşmana karşı savaşması gerekir.

EN UZUN GECE  

Yönetmen: Orhan Kılıç  

Tür: Aksiyon

Oyuncular: Orhan Kılıç, Eda Erol, Cem Kılıç, Gamze Dar, Umut Özkan

Konu: Bir cinayet, organ mafyası ve özgürlüğe kavuşma yolunda hayatlarından olan mültecilerle çevrili bir kedi fare oyunu. Hukuk mu adalet mi sorusuna yanıt arayan En Uzun Gece, bir grup göçmenin bir kamyonun arkasında ölü bulunması sonrası bu olayın soruşturmasını üstlenen Komiser Murat'ın hikâyesini anlatıyor.

KARIŞMA BENDE  

Yönetmen: Kamil Çetin 

Tür: Komedi

Oyuncular: Sefa Kındır, Mami Emen, Sinan Poyraz, Bengi İdil Uras, Kıvanç Baran Arslan

Konu: Karışma Bende, sosyal medya fenomeni olmayı kafaya koyan Sefa'nın bir kız uğruna gittiği İzmir'de başına gelen olayları konu alıyor.

vizyondakiler vizyonda bu hafta sinemalarda bu hafta