Usta oyuncuların ‘Elif Ana’ heyecanına ortak olmaya ne dersiniz? Mikrofon uzattık

Kültür Sanat haberleri

'İyilik İyiliktir' mottosuyla dünyada iz bırakan Elif Sugan'ın hayatını konu alan Elif Ana filminin galasına konuk olduk. Merakla beklenen filmin oyuncularıyla 'Elif Ana'nın hikayesini paylaştık.

Yardımseverliği ve bilge kişiliği ile tanınan, sevgi, barış, eşitlik, paylaşım, hoşgörü ve merhamet gibi değerleri özünden benimsemiş ve bunu etrafındaki bütün canlılarla paylaşmış Anadolu erenlerinden Elif Sugan’ın hayatını konu alan Elif Ana filmi bugün vizyona giriyor.

Geçtiğimiz ay dünya prömiyerini Paris’te yapan filmin İstanbul’da Cemal Reşit Rey Kongre merkezinde gerçekleşen galasına katıldık. Mikrofonumuzu Elif Ana filminin mimarlarına mikrofon uzattık. 

Usta oyuncuların ‘Elif Ana’ heyecanına ortak olmaya ne dersiniz? Mikrofon uzattık - Resim : 1

ORHAN AYDIN - OYUNCU

Elif Ana sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Benim çok deneyimim var ama burada başka bir durum var. Çok kalabalık bir ekip var. Hemen Genel Sanat Yönetmenliği yaptım hem de başrollerinden birini oynadım. Buradaki oyuncuların birçoğu benim 50 yıllık arkadaşlarım. Ali Sürmeli, Cezmi Baskın, Turgay Tanülkü...

Her şeyin zor olduğu bir dönemden geçiyoruz. Her yerde kötülük var. Yalnız bizde değil, dünyada var. Doğa ve hayvanlar katlediliyor... Ama burada yolu iyiliğe giden bir metni olan işi hayata katmaya çalıştık. Kötülüğe karşı yaşasın iyilik diyen bir iş ürettiğimiz için kendimizi mutlu hissediyorum.

Topluma yol gösteren bir film mi oldu Elif Ana?

Diliyorum öyle... Çünkü otobiyografik bir yaşam öyküsü. Bu coğrafyada hayatını yaşamış ve hep güzellikler katmış... Hep iyilikler katmış... İnsan sevgisi, doğa sevgisi, hayvan sevgisi, yurt sevgisi katmış bir insanın hayatı... Dolayısıyla yol gösterici olacağına inanıyoruz.

Filmde hangi karakteri canlandırdınız?

Ben dönemin Kahramanmaraş milletvekili Hüseyin'i oynadım. Elif Ana'nın çok yakın dostu. Onu oynamaya çalıştım diyelim, ne olduğunu filmi izlediğimiz zaman konuşmak daha doğru.

Filmi üç kelimeyle anlatır mısınız?

İyilik iyidir. Yaşasın kardeşlik barış ve sevgi.

Usta oyuncuların ‘Elif Ana’ heyecanına ortak olmaya ne dersiniz? Mikrofon uzattık - Resim : 2

KAZIM ÖZ - YÖNETMEN

Elif Ana filmini sizden dinlemek isteriz?

Yaklaşık 6 yıldır arkadaşlar yollardalar. Son iki yıldır da ben dahil oldum. O gün bugündür de o yoldan çıkmadık. Çok yorulduk ama başardık, en azından bugüne getirebildik. Zor bir işti, büyük bir prodüksiyondu. Kalabalık bir cast'tı. Dönem filmiydi. Usta ve amatör oyuncuları birlikte aynı kareye yerleştirmek de zor oldu. Dört mevsim, farklı mekanlarda çalıştık. Zor olan şeylerin de sonuçları daha güzel oluyor. 

KAZIM ÇARMAN - OYUNCU

Elif Ana filminin kariyerinizdeki yerini anlatır mısınız?

Film 10 yıllık hayalim. Çok güzel bir iş çıkardık. Sayın yönetmenimiz ve süper bir oyuncu kadromuz var. 6 yıl gece gündüz çalıştık. Hocamız olmasaydı bu projeyi gerçekleştiremezdik. Çünkü çok emek verdi. Çok güzel bir iş çıkardık umarım seyirci beğenir. Sonuçta seyirci karar verecek. Kısaca iyilik iyidir. Elif Ana bize paylaşmayı öğretti, ben de diyorum ki gelin bu projeyi hep beraber paylaşalım. 

Usta oyuncuların ‘Elif Ana’ heyecanına ortak olmaya ne dersiniz? Mikrofon uzattık - Resim : 3

TURGAY TANÜLKÜ - OYUNCU

Elif Ana sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Hem oradaki halkla bağdaşan bir kadro oldu. Çünkü onlarla birlikte yaşadık köylerde... Pazarcık ve Adıyaman bölgesinin köyünde beraberdik. Oynadığım karakter Günahkar İsmail'in ailesiyle görüştüm. Rolden önce kişiyi tanımak adına onlar her şeyi anlattılar. Neden mutlu olur, neden mutsuz olur... Oyunculuğuma yardımcı oldu. Bu da bir barış filmi anlatmak istediğimizle... Dilerim yerini bulur. Küskünlükler, kırgınlıklar bitsin bu ülkede. Birlikte olabilmek önemli...

Elif Ana filmiyle ilgili size 'evet' dedirten ne oldu?

Oynadığım rollerin mutlaka bir mesajı olmalıydı. Para kazanmak adına herhangi bir rolü oynamak istemem. Rol geldikten sonra onun derinliğini mutlaka öğrenirim. Ve bu toplum için bir iz bırakılacaksa o zaman rolü kabul ederim. Yoksa salt iş olsun diye herhangi bir rol oynamam.

Usta oyuncuların ‘Elif Ana’ heyecanına ortak olmaya ne dersiniz? Mikrofon uzattık - Resim : 4

HÜLYA DİKEN - OYUNCU

ELİF ANA YOLCULUĞUNUZU NASIL ÖZETLERSİNİZ?

Elif Ana benim için harika bir deneyimdi. O yörenin kültürünün insanını tanıdım. Elif Ana zaten başlı başına iyilikleriyle tanınmış, o kadar seviliyor ki... Elif Ana türbesine gittiğimde insanların türbeye gidip dilek dilediğini gördüm. Akrabalarının onunla ilgili paylaşımlarını dinledim. O kadar iyi bir insanmış ki...

ELİF ANA FİLMİNE NEDEN 'EVET' DEDİNİZ?

Elif Ana'nın hayatı ve nasıl bir insan olduğunu araştırdığımda projeye 'evet' dedim. İki tanenin birini paylaşan bir insanmış... Hiçbir zaman kendisi için yaşamamış, hep başkaları için uğraşmış. Gerçekten iyilik için uğraşmış... Böyle bir insanı kim sevmez.

Kaynak: Haber Global TV

Elif Ana filmi Turgay Tanülkü Orhan Aydın Hülya Diken Kazım Öz Kazım Çarman Elif Ana filmi oyuncuları Elif Ana filmi ne zaman vizyona giriyor