Usta oyuncu ve komedyen Bob Newhart hayatını kaybetti

AJANS BİZİM
Hayatını kaybetti
Usta oyuncu ve komedyen Bob Newhart hayatını kaybetti

Klasik bir komedi albümüyle altın vuruş yaptıktan sonra zamanının en popüler TV yıldızlarından biri haline gelen, sıradan muhasebeciden komedyene dönüşen Bob Newhart 94 yaşında hayatını kaybetti.

Newhart'ın menajeri, aktörün bir dizi kısa hastalığın ardından yerel saatle Los Angeles'ta öldüğünü söyledi.

En çok 1970'ler ve 1980'lerde kendi adını taşıyan iki hit televizyon programının yıldızı olarak hatırlanan Newhart, kariyerine 1950'lerin sonunda stand-up komedyeni olarak başladı.

Rutini 1960 yılında The Button-Down Mind of Bob Newhart adıyla plak olarak basıldığında ülke çapında ün kazandı ve bu albüm yılın albümü olarak Grammy Ödülü kazandı.

1972'de bir başka Bob Newhart Show'u üstlenmeden önce 10 yıl bekledi. Bu bir durum komedisiydi ve Newhart, öğretmen eşi Suzanne Pleshette ile birlikte bir çatı katında yaşayan Chicago'lu bir psikoloğu canlandırıyordu.

Komşuları ve hastaları, özellikle de havayolu pilotu rolündeki Bill Daily, Newhart'ın ciddiyetini bozmayan yorumlarına ideal bir zıtlıklar unsuru katan kaçık, nevrotik bir gruptu.

1970'lerin en beğenilen dizilerinden biri olan dizi 1978'e kadar devam etti.

Newhart yıllar boyunca, genellikle komedi rollerinde olmak üzere çeşitli filmlerde de rol aldı. Bazıları Catch 22, In and Out ve Legally Blonde 2 idi.

Daha yakın tarihli çalışmaları arasında Horrible Bosses ve The Librarians, The Big Bang Theory ve Young Sheldon adlı TV dizileri yer alıyor.