Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti

İSTANBUL/AA
Kültür Sanat haberleri Gündem haberleri sinema
Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre oyuncu Ayla Algan geçirdiği beyin kanaması sonucu hayata veda etti. Usta oyuncu tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Algan, 86 yaşındaydı.

Son dakika haberine göre oyuncu Ayla Algan geçirdiği beyin kanaması sonucu hayata veda etti. Usta oyuncu tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Algan, 86 yaşındaydı.

Tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan, İstanbul'da 86 yaşında vefat etti.

Sanatçının ailesinden alınan bilgiye göre, Algan, saat 19.00 sıralarında aniden rahatsızlanarak kaldırıldığı Taksim Acıbadem Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, X sosyal medya hesabından, "Türk tiyatro ve sinemasının duayen ismi, usta oyuncu Ayla Algan Hanımefendi'nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun." paylaşımında bulundu.

Tiyatro dalında 2022'de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nün sahibi olan Algan, Sadri Alışık ile oynadığı, kült haline gelmiş "Ah Güzel İstanbul" filmiyle gönüllerde yer edinmişti.

CENAZESİ CUMARTESİ GÜNÜ KALDIRILACAK

Hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu, yönetmen ve eğitmen Ayla Algan, Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak. Algan için, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde cenaze töreni düzenlenecek. 

86 yaşında hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu, yönetmen eğitmen Ayla Algan, Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak. Algan için, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek. Algan, öğle namazının Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TAZİYELERİNİ İLETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin usta ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, çok değerli Ayla Algan Hanımefendi’nin vefat haberini üzüntüyle öğrendim.

Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Tiyatro ve sinema dünyamızın değerli oyuncusu, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Ayla Algan'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Usta sanatçıya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."