Usta karakter oyuncusu Danny Aiello, hayata veda etti

Usta karakter oyuncusu Danny Aiello, hayata veda etti

Önemli filmlerin aranılan oyuncusu Danny Aiello, aramızdan ayrıldı. Spike Lee imzalı Do the Right Thing filmiyle Oscar'a aday gösterilen emektar aktör, 86 yaşındaydı...

Do the Right Thing, Moonstruck (Ay Çarpması), The Godfather Part II (Baba 2), The Purple Rose of Cairo (Kahire'nin Mor Gülü), Once Upon a Time in America ve daha niceleri... 

Usta karakter oyuncusu Danny Aiello, hayata veda etti - Resim : 1

İçine girdiği her rolü yaşayan emektar oyuncu Danny Aiello, artık yok. 12 Aralık'ta enfeksiyona bağlı organ yetmezliğinden hayata gözlerini yumdu Aiello. 

1933 yılında Bronx/New York'ta dünyaya gelen usta oyuncu, zor bir çocukluk geçirdi. Babasının evi terk etmesi üzerine annesi ve beş kardeşiyle baş başa kalan Danny Aiello, orduya katıldı. Ardından otobüs şoförlüğü, bar fedailiği derken 30'lu yaşlarının ortalarında kamerayla tanıştı, sonra da arkasına bakmadı.

Usta karakter oyuncusu Danny Aiello, hayata veda etti - Resim : 2

70, 80 ve 90'lı yıllarda Robert De Niro'dan Mia Farrow'a, Cher'den Bruce Willis'e, Al Pacino'dan John Cusack'a pek çok önemli isimle birlikte çeşitli filmlerde rol aldı. 

Patlamasını, Spike Lee'nin 1989 tarihli unutulmaz filmi Do The Right Thing'deki rolüyle yaptı. Pizzacı Sal rolü, ona Oscar ve Altın Küre adaylıkları getirdi. 

Usta karakter oyuncusu Danny Aiello, hayata veda etti - Resim : 3

Danny Aiello'nun ölüm haberi üzerine dostlarından mesaj yağdı. Ay Çarpması'ndaki rol arkadaşı Cher, Twitter'dan "Ay Çarpması'nda seninle birlikte olmak, hayatımın en mutlu anlarından biriydi. Güle güle tatlım," notunu paylaşırken Mia Farrow, Kahire'nin Mor Gülü'nde çalıştığı aktörü "Harika bir aktör ve sevgi dolu bir insandı. Onunla çalışmak benim için onurdu," sözleriyle dostunu uğurladı. 

Usta karakter oyuncusu Danny Aiello, hayata veda etti - Resim : 4

Do the Right Thing