Ünlü yazar bell hooks vefat etti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Ünlü yazar bell hooks vefat etti

Feminist harekette çığır açan bir isim olarak görülen ABD'li yazar bell hooks 69 yaşında vefat etti. Ünlü yazar, 40'tan fazla kitaba imza atmıştı.

Gerçek adı Gloria Jean Watkins olan ancak yazar olarak büyük büyükannesinin adını kullanan bell hooks’un ABD’nin Kentucky eyaletindeki evinde dün hayatını kaybettiği açıklandı.

Ailesi tarafından yapılan açıklamada, bir süredir hasta olan hooks'un ölüm anında ailesi ve arkadaşlarının yanında olduğu kaydedildi.

Ünlü yazar bell hooks vefat etti - Resim : 1

bell hooks KİMDİR?

1952 yılında Hopkinsville, Kentucky’de, işçi sınıfına mensup bir aileye doğdu. Gerçek adı Gloria Jean Watkins olan yazar, sonraları büyükannesi onuruna kadın soyunu kabul ederek “bell hooks” mahlasını benimsedi. Dikkati imzaya değil, çalışmalarına çekmeyi istediğinden “bell hooks” adını küçük harflerle kullandı.

Stanford Üniversitesi’ne girdi ve 1972’de İngilizce bölümünden mezun oldu. 1976’da İngiliz Edebiyatı bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Birkaç yıl sadece yazdı, öğretmenlik yaptı, geçimini sağlama amacıyla telefoncuda çalıştı. 1983 yılında California Santa Cruz Üniversitesi’nde edebiyat doktorası yaptı. 

Kaynak: Haber Global TV

2021'de hayatını kaybeden ünlüler