Ünlü rock'çı Rick Froberg 55 yaşında hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Ünlü rock'çı Rick Froberg 55 yaşında hayatını kaybetti

Post-hardcore tarzındaki Hot Snakes ve Drive Like Jehu gibi gruplarda yer alan vokalist ve gitarist Rick Froberg 55 yaşında hayatını kaybetti.

Froberg'ün uzun süre birlikte çalıştığı müzisyenlerden John Reis, sanatçının ölümünü Instagram'da doğruladı. Reis şunları yazdı: "Rick, dün gece doğal nedenlerden dolayı hayatını kaybetti. Sanatı hayatı daha iyi kıldı. Sanattan ve rock'n roll'dan daha çok sevdiği tek şey arkadaşlarıydı."

Reis mesajını şu sözlerle sonlandırdı: "Yaratıcılığı, vizyonu ve bu dünyaya güzellik katma yeteneğiyle sonsuza kadar hatırlanacak. Seni seviyorum, Rick. Geri kalan hayatım boyunca seni özleyeceğim."

Reis ve Froberg'in ilk iş birliği, Los Angeles'lı müzisyenlerin Pitchfork'u kurdukları 1980'lerin sonlarında ortaya çıktı. Froberg, bu takma ad altında 1989-1990 yılları arasında vokal ve albüm kapakları için görsel sanat sağladığı iki post-hardcore albüm yayınladı.

Duo daha sonra emo tarzına daha çok yönelerek Drive Like Jehu'yu kurdu. Bu isim altında beş yıl boyunca aktif olan grup, California bölgesinde geniş bir hayran kitlesi edindi. Bu durum, büyük bir plak şirketi olan Interscope Records'un da dikkatini çekti ve 1994 yılında Yank Crime adlı albümlerini piyasaya sürdüler.

Bir süre ara verdikten sonra Froberg, Hot Snake'i kurdu. Bu, Froberg'ün en uzun süreli projesi olsa da, Obits ve Rocket from the Crypt gibi diğer projelerde de yer aldı.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti rock müzik 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler