Ünlü ressam İbrahim Örs hayatını kaybetti

Kültür Sanat haberleri Hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Ünlü ressam İbrahim Örs hayatını kaybetti

Uluslararası birçok ödüle sahip ressam İbrahim Örs Danimarka'da yaşamını yitirdi. İbrahim Örs, sanat çalışmalarını yaklaşık 45 yıldır Danimarka ve Milas'a bağlı Kıyıkışlacık Antik Kent İasos’daki atölyelerinde sürdürüyordu.

Sanat çalışmalarını yaklaşık 45 yıldır Danimarka'nın Kopenhag kentinde sürdüren ve yaz aylarının önemli bölümünü Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık (İasos) Köyü’nde ailesi ile birlikte geçiren ressam İbrahim Örs hayatını kaybetti

 Evli ve bir çocuk babası 76 yaşındaki İbrahim Örs'ün cenazesi Danimarka'dan Türkiye’ye getirilecek.

Sözcü'nün aktardığı bilgiye göre; Örs için 13 Temmuz 2022 Çarşamba günü evinde ressam eşi Boris Örs ve kızı Aslı Örs ile sanatseverlerin katılacağı bir tören düzenlenecek. Örs’ün naaşı tören ve ardından öğle namazını müteakip Milas'ın Kıyıkışlacık Köyü'nde toprağa verilecek.

Ünlü ressam İbrahim Örs hayatını kaybetti - Resim : 1

Bugüne kadar 30'dan fazla ulusal ve uluslararası resim sergisi açan ve onlarca yarışmada ödül kazanan Örs'ün ölümü sanat dünyasında üzüntü yarattı.

İbrahim Örs son olarak 2018 yılında Bodrum Turgutreis'te “Sınırı Aşmak” isimli resim sergisini açarak sanatseverlerle bir araya gelmişti.

İBRAHİM ÖRS KİMDİR?

İbrahim Örs, 1946 da Erzincan’ın Tercan ilçesinde doğdu. 1965 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden 1971 yılında mezun oldu. 1971 – 1972’de İsveç Dragebyget’de Jorn Nash atölyesinde resim çalışmaları yaptı.

1972 – 1985 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde öğretim üyeliği yaptı. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi ve asistanı oldu. 1985’te Danimarka'ya konuk öğretmen olarak gitti, bir süre sonra burayı ikinci vatanı olarak kabul edip Kopenhag'a yerleşti.

Ünlü ressam İbrahim Örs hayatını kaybetti - Resim : 2

1974 yılında İstanbul Sheraton Oteli için açılan yarışmada 160 metrekarelik rölyef ve Bizans mozaik tarzındaki eserleriyle birinci oldu.

1988'de Kopenhag Belediyesi'nin açtığı yarışmada 200 metrekarelik duvar resmiyle birinci oldu. Örs, sanat yaşamını Danimarka ve Milas'a bağlı Kıyıkışlacık Antik Kent İasos’daki atölyelerinde sürdürüyordu.

 

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti