Ünlü oyuncu John Steiner trafik kazasında hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Ünlü oyuncu John Steiner trafik kazasında hayatını kaybetti

Britanyalı ünlü oyuncu John Steiner, geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı Desert Regional Medical Center'da hayatını kaybetti.

HABER GLOBAL - İki aracın karıştığı trafik kazasında ağır yaralanan ünlü İngiliz oyuncu, John Steiner, 81 yaşında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

JOHN STEINER KİMDİR?

7 Ocak 1941 tarihinde doğan John Steiner dünyada büyük ses getiren 1979 yapımı Caligula adlı tarihi erotik drama filmiyle adını duyurmuştu. Film kült klasikler arasında yer almıştı. Ancak filmdeki şiddet ve cinsellik içeren sahneler büyük tartışmalar yaratmış, film bazı ülkelerde yasaklanmıştı.

Kraliyet Akadamisi'nde Dram okuyan Steiner, uzun bir süre Royal Shakespeare Company'de çalıştı. Daha sonra Ian Richardson'la birlikte Broadway'de boy gösterdi.

Ünlü oyuncu John Steiner trafik kazasında hayatını kaybetti - Resim : 1

Sonrasında sinemada izlemeye başladığımız John Steiener, İtalya spagetti western filmi Tepepa'Da Orson Welles'le birlikte rol aldı. Daha sonra Shock, Tenebrae ve Body Count gibi filmlerle ününe ün kattı.

Televizyonda ise 1971 yılında Hine'da Leo rolünü oynadı. İtalya'da oldukça popüler olan Steiener, birçok İtalyan filminde de rol aldı. Bunların arasında Violent Rome, Mannaja, The Last Hunter, Deported Women of the SS Special Section sayılabilir.

Ünlü film yapımcısı Tinto Brass'ın dikkatini çeken Steiner, Brass'ın birçoık filminde rol aldı. Aralarında Salon Kitty, Caligula, Action ve Paprika öne çıktı. 1991'e kadar sinemadan kopmayan Steiner sonrasında Kaliforniya'ya taşınarak emlakçılık yaptı.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler