Ünlü oyuncu beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Ünlü oyuncu beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybetti

X-Men'den Fringe'e X-Files'tan Fantastic Four'a kadar birçok film ve dizi de izlediğimiz oyuncu Michael Kopsa, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Aralarında X-Files, The Dead Zone, Psych, Apollo 18 ve Wathcmen'in de bulunduğu birçok dizi ve filmde rol alan başarılı Kanadalı oyuncu Michael Kopsa, 66 yaşında hayata gözlerini yumdu.

200'den fazla yapımda izlediğimi oyuncunun ölüm haberini eşi Lucia Frangione, Twitter'dan duyurdu.

Frangione yaptığı paylaşımda, "Çocuklarımın babası Michael Kopsa'yı 23 Ekim günü beyin tümörü nedeniyle kaybettik. O inanılmaz bir oyuncu, seslendirme sanatçısı, müzisyen ve ressamdı" diye yazdı.

Ünlü oyuncu beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybetti - Resim : 1

MICHAEL KOPSA KİMDİR?

22 Ocak 1956 tarihinde Kanada'nın Toronto şehrinde doğan Kopsa, New York'ta tiyatro okuduktan sonra Kanada'ya döndü. Ülkesinde Toronto Üniversitesinde yine sanat okudu.

1979 yılında yayınlanan Mobile Suit Gundam adlı anime dizisinde Char Aznable'ye sesini veren Kopsa, bir süre seslendirme sanatçısı olarak Planet Hulk'tan Action Man'e, Death Note'dan Dragon Ball Z'ye kadar bir birçok animasyon ve animede sesiyle var oldu.

Oyuncu olarak ise onu ilk kez 1985 yılında Timing'de izledik. Daha sonra The Outer Limits ve The X-Files gibi yapımlarda rol aldı.

Fantastic Four, Watchmen, Rise of teh Planet of the Apes, Apollo 18 gibi yapımlarda küçük rollerde oynadı. En bilinen rolü ise Fringe'nin final sezonunda canlandırdığı Captain Windmark karakteri oldu.

Kaynak: Haber Global TV

2022'de hayatını kaybeden ünlüler hayatını kaybetti