Ünlü DJ Mighty Mouse evinde ölü bulundu

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Ünlü DJ Mighty Mouse evinde ölü bulundu

DJ Mighty Mouse sahne adıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü DJ, İspanya'daki evinde ölü bulundu.

Asıl adı Matthew Ward olan ancak Mighty Mouse adıyla sahne alarak etkili bir DJ'e dönüşen ünlü ismin İspanya'daki evinde ölü bulunduğu açıklandı.

Acı haberi DJ'in plakçısı Defected Records duyurdu.

Ward'un aort anevrizması nedeniyle öldüğü açıklandı. Ailesi bu zor zamanlarında özel hayatlarına saygı gösterilmesi ricasında bulundu.

Brighton'lı olan DJ'in ani ölümü sosyal medyada hayranları arasında büyük üzüntü yarattı. Birçok müzisyen de DJ Mighty Mouse'un ailesine ve fanlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Ünlü DJ ölümünden birkaç gün önce yeni remix'i 'Like You'nun çıktığını duyurmuştu.

DJ Mickey Mouse'un Cadılar Bayramı için düzenlenen etkinliklerde Newcastle ve Barcelona'da sahne alması bekleniyordu.

Başarılı DJ özellikle 2019'da yayınladığı The Spirit'in ardından uluslararası çalışmaya başlamıştı.

Aort Anevrizması nedir?

Aort, tıpkı ana su borusu gibi vücuda kan akışını sağlayan ana damardır. Vücudun en büyük damarı aort üzerinde hiç belirti vermeden oluşan kesecikler ve damar genişlemesi nedeniyle oluşan aort anevrizması, tıpkı patlamaya hazır bir bomba gibi yaşam üzerinde tehdit oluşturuyor. Bu nedenle tanı ve tedavi yöntemleri, hayati öneme sahiptir.

Aort, vücuda kanı dağıtan ana atardamardır. “Aort” dediğimiz damar, kalpten çıktıktan sonra vücuda dağılan kanı pompalayan ana atardamardır. Aortun çapı, kalpten çıktığı bölümde yaklaşık 2,5 cm’dir. Vücutta bu kadar geniş çapa sahip başka bir damar yoktur. Damarın genişleme miktarına paralel olarak anevrizma riski de artmaktadır.

Vücudumuza giden bütün kanı, aort vermektedir. Bu açıdan da vücuda giden ana boru gibidir. Kanın tüm vücuttaki devri, yaklaşık 1 dakika sürmektedir. Aortta oluşan bir problem, insan için hayati öneme sahiptir. Aorttaki kan akışındaki durma, tüm vücudun kan akışını durdurabileceği gibi; herhangi bir şekilde aortun bir bölümünde çatlama veya kan sızması oluştuğunda kanın dakikalar içerisinde vücuttan boşalmasına ve aşırı kan kaybı nedeniyle insanın hayatını kaybetmesine yol açabilir. (Prof. Dr. Tayfun Aybek)

 

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler İspanya dj müzik