Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü kapılarını açıyor

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü başlıyor. Festival kapsamında Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nda sekiz film yarışacak. Filmler ve gösterim programı şöyle...

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali gösterim takvimi belli oldu. 

Başkanlığını Zuhal Olcay'ın üstendiği, Saraybosna Film Festivali'nin kreatif yönetmeni İzeda Gradeviç, yönetmen Sahraa Karimi, oyuncu-yönetmen Onur Saylak ve yapımcı Ioana Uricaru'dan oluşan jüri, Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'na katılan adalet temalı sekiz filmi değerlendirecek. 

Filmler ve gösterim programı şöyle:

BATMADAN (Buoyancy) 

Yönetmen: Rodd Rathjen 

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü kapılarını açıyor - Resim : 1

14 yaşında Kamboçyalı bir çocuk, daha iyi bir hayat arayışıyla evini terk eder. Ancak Taylandlı bir borsacıya satılır ve bir balıkçı teknesinde köle olarak çalıştırılır. Etrafındaki diğer köleler işkence görüp öldürülürken, özgürlük için tek umudunun kendini esir alan kişiler kadar vahşi olmak olduğuna karar verir. 

City's Nişantaşı 22 Kasım/21.30

Beyoğlu Sineması 24 Kasım/19.00 

VERİDA'NIN DÜĞÜNÜ (Il Corpo Della Sposa/Flesh Out)

Yönetmen: Michela Occhipinti  

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü kapılarını açıyor - Resim : 2

Verida, güzellik salonunda çalışan modern bir kızdır. Yine de ailesinin seçtiği bir adamla nişanlanır ve onun yaşındaki diğer birçok kız gibi, gavaj adı verilen gelenek nedeniyle tatmin edici bir kiloya ulaşmak için zorla beslenir. Çünkü Moritanya'da balık etinde bir vücuda sahip olmak büyük bir güzellik, çekicilik, zenginlik ve sosyal statü göstergesi olarak kabul edilmektedir. Düğün hızla yaklaşmaktadır ve Verida, bir zamanlar normal olduğunu düşündüğü her şeye; sevdiklerine, hayatına ve en azından kendi bedenine meydan okur hale gelecektir.  

Beyoğlu Sineması 22 Kasım/19.00  

City's Nişantaşı 24 Kasım/16.30 

PAPİCHA

Yönetmen: Mounia Meddour  

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü kapılarını açıyor - Resim : 3

Cezayir, 1990'lar... Nedjma, modaya tutkuyla bağlı 18 yaşında bir öğrencidir. Sosyal şartlar daha tutucu hale geldikçe, radikaller tarafından konan yeni yasakları reddetmiş ve özgürlük ve bağımsızlığı için bir defile düzenleyerek savaşmaya karar vermiştir.  

Beyoğlu Sineması 22 Kasım/21.30  

City's Nişantaşı 26 Kasım/19.00  

BİR OĞUL (Bik Eneich: Un Fils /A Son) 

Yönetmen: Mehdi M. Barsaou 

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü kapılarını açıyor - Resim : 4

Tunus, 2011 yazı. Ülkenin güneyindeki tatil, Fares, Meriem ve 10 yaşındaki oğulları Aziz için Aziz'in yanlışlıkla vurulmasıyla felaketle biter. Yaralanması sonrasında karaciğer nakline ihtiyaç duyması, uzun zamandır saklı olan bir sırrın ortaya çıkmasına yol açıp ailenin hayatını değiştirir. 

Beyoğlu Sineması 23 Kasım/19.00 

City's Nişantaşı 25 Kasım/19. 

HAPİSHANE MÜDÜRÜ (Sorkhpoust/The Warden)

Yönetmen: Nima Javidi  

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü kapılarını açıyor - Resim : 5

1966'da İran'ın güneyindeki bir hapishane, şehrin yeni havaalanına yakınlığı nedeniyle boşaltılmaktadır. Hapishane müdürü Binbaşı Cahid, mahkûmları yeni hapishaneye nakletmektedir ve çok geçmeden hakkında idam kararı alınmış bir mahkûmun kayıp olduğu haberini alır...

City's Nişantaşı 23 Kasım/16.30  

Beyoğlu Sineması 26 Kasım/21.30  

GERİLLA (Guerilla) 

Yönetmen: György Mór Kárpáti 

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü kapılarını açıyor - Resim : 6

1849'da Habsburg İmparatorluğu'na karşı Macaristan'da açılmış özgürlük savaşı sona ermek üzeredir. Askeri güçlere katılmamak için saklanan Barnabás, ormanın derinliklerinde bir gerilla grubuyla birlikte hareket eden yaralı kardeşini bulmak ve korumak için evden ayrılmış, ülkenin içlerine doğru ilerlemektedir. Kardeşini yabancılaşmış bir halde bulur. Kardeşinin güvenini kazanmak ve onu eve götürmek umuduyla Barnabás, kalmaya ve geçmişi hakkında yalan söylemeye karar verir. Bu sırada savaşın acımasızlığıyla yüzleşmek zorundadır. 

Beyoğlu Sineması 24 Kasım/16.30 

City's Nişantaşı 26 Kasım/16.30 

KESKİN BİR BIÇAK (Ostrym Nozom/By A Sharp Knife) 

Yönetmen: Teodor Kuhn 

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü kapılarını açıyor - Resim : 7

Oğlu öldürülen bir babanın öyküsü bu... Suçlanan dört kişi, verilen yanlış hüküm nedeniyle serbest kalmıştır. Gerçekleri ortaya çıkarmaya kararlı baba, pasif davranan polis kuvvetleriyle, yozlaşmış yargı sistemiyle ve etkili bir çeteyle mücadeleye girer. 

City's Nişantaşı 24 Kasım/19.00

Beyoğlu Sineması 26 Kasım/19.00 

KÜÇÜK ŞEYLER (La Belle/Indifference) 

Yönetmen: Kıvanç Sezer 

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, cuma günü kapılarını açıyor - Resim : 8

Onur, bölge müdürü olarak çalıştığı ilaç şirketinden atılır. İşsizlik başta ona çok büyük bir sorun olarak görünmez ama karısı Bahar için aynı şey geçerli değildir. Onur onu dinlemez ve gitgide sadece karısının kaygılarına değil etrafındaki dünyaya karşı da aldırmaz hale gelir ve... 

Beyoğlu Sineması 25 Kasım/19.00 

City's Nişantaşı 26 Kasım/21.30 

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Ödül Töreni, 27 Kasım Çarşamba akşamı saat 19.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek... 

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali sinema festival