Uğur Mumcu, katledilişinin 27. yılında Kadıköy'de anılıyor

Uğur Mumcu, katledilişinin 27. yılında Kadıköy'de anılıyor

Uğur Mumcu, katledilişinin 27. yılında Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği "Gazeteci Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi" programında yad edilecek. 24 Ocak'taki etkinliğin adresi, Caddebostan Kültür Merkezi...

24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden usta gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıldönümünde Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği bir programla anılacak.

Aslında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle bir anma etkinliği düzenleyecekti ama cemiyetin Uğur Mumcu'nun görüşlerine karşıtlığıyla bilinen isimleri davet etmesi üzerine kriz çıkmış, Kadıköy Belediyesi de yoluna tek başına devam etme kararı almıştı. 

Uğur Mumcu anmasında kriz

Uğur Mumcu ve tüm basın şehitlerine atfedilen "Gazeteci Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerini Anma" programı, cuma akşamı saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın konuşmasıyla açılacak programın konuşmacıları, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Dr. Alev Coşkun'la Cumhuriyet gazetesi yazarları Miyase İlknur ve Barış Doster.

Tiyatrocu Levent Üzümcü'nün Uğur Mumcu makalelerini okuyacağı etkinlik, müzisyen Deniz Özçelik'in dinletisiyle son bulacak.