Türkiye'nin yeni tanıtım sitesi "liveturkey" açıldı

Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde liveturkey'i hayata geçirdi. İnternet sitesinde kültürden sanata, gastronomiden tarihe Türkiye'ye dair pek çok deneyim aktarılıyor...

Türkiye'nin küresel pazarda turizm tanıtımını üstlenen Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı, koronavirüs günlerinde Türkiye'nin yeni tanıtım sitesi liveturkey'i internet kullanıcılarıyla tanıştırdı.  

Site aracılığıyla Türkiye'ye dair kültürden sanata, tarihten spora, gastronomiden eğlenceye kadar pek çok deneyim, çoğu zaman canlı yayınlarla ziyaretçilerin ekranlarına taşınacak.  

Yabancı turistlerin Türkiye'ye ilişkin merak ettikleri ve özledikleri deneyimleri bir araya getirecek site sayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği çevrimiçi sanat etkinlikleri de dünyaya ulaştırılacak. 

Bakanlığın açıklaması şöyle: "Ünlü şeflerin katılımıyla Türk yemeklerinin yapım videolarını yayınlayacak site, insanları önemli müzelerimizin sanal turlarına yönlendirecek, Türkiye'de yapılabilen macera ve doğa sporları için bir tanıtım platformu olarak ülkemize seyahatle ilgili ilham verecek. Ayrıca, liveturkey.com adresinde küresel turizm tüketicilerine evlerinde geçirdikleri süre boyunca Türkiye'yi deneyimleme fırsatı sunulacak." 

Kültür ve Turizm Bakanlığı