Tuluhan Tekelioğlu'nun kaleminden sekiz gencin ilham veren hikâyesi: "Güç Sensin"

Tuluhan Tekelioğlu'nun kaleminden sekiz gencin ilham veren hikâyesi: "Güç Sensin"

Tuluhan Tekelioğlu imzalı Güç Sensin, raflardaki yerini aldı. "Hayal kuranlar fark yaratır," diyen yazar, kitabında Türkiye'nin farklı coğrafyalarından gelen sekiz gencin ilham veren hikâyesini anlatıyor...

"Türkiye gençliği umutsuz. Her üç gençten biri ne okulda, ne iş yerinde. Evde oturuyor... Gençlerin yarısı hiç hayal kurmuyor. Oysa hayal kuranlar fark yaratır," diyor Tuluhan Tekelioğlu. 

Yapabilirsin adlı kitabıyla cesaretin bulaşıcı olduğunu anlatan yazar, Türkiye'nin bambaşka coğrafyalarında, bambaşka aile yapılarında yetişmiş 15-20 yaşlarındaki sekiz gencin başarı öyküsünü yeni kitabı Güç Sensin'de anlatıyor. 

Tekelioğlu, Güç Sensin ile hayal kurmayı unutan gençlere  "Aradığın mucize, uzakta değil, kendi içinde…" diye sesleniyor ve ekliyor: "Tutkularınızın peşinden gitmek, bir amaç uğruna azimle çalışmak, umut etmek ve kendine güvenmek… Bu gençlerin şimdiden tarihe iz bırakmalarının sebeplerinden bazıları bunlar ama daha fazlası da var: Bu çocuklar hiç de öyle uzakta değiller. Buradalar, bu ülkenin yetiştirdiği gençler. Birbirlerinden farklı özelliklere sahip olsalar da bir ortak özellikleri var: İçlerindeki gücü keşfetmek..."

Tuluhan Tekelioğlu'nun yazdığı Güç Sensin, Karakarga Yayınları'ndan çıktı.  

TULUHAN TEKELİOĞLU KİMDİR?

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olduktan sonra, gazeteciliğe Paris'te, Sipa Press'te başladı. Hürriyet gazetesinde çalıştı, çeşitli kanallarda programlar hazırlayıp sundu. 2010'dan itibaren belgeselciliğe ve yazı dünyasına adım attı. Yeni Hayat adını verdiği Türkiye'nin ilk organ nakli belgeselini çekti. Yapabilirsin belgeseli, Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali ödülüne layık görüldü. Tekelioğlu, belgeselini kitaplaştırarak Anadolu'da binlerce kadına ulaştı. Yazarın diğer kitapları şunlar: 40'ında 40 Kadın, 50'sinde Erkek, Ya Bizdensin Ya Da, Üvey Evlat.

Güç Sensin /Tuluhan Tekelioğlu 

Karakarga Yayınları /28 TL

Karakarga Yayınları