TÜBİTAK Yayınları'ndan çıkan çocuk kitabı "Bebekler Nereden Gelir?" muzır ilan edildi

TÜBİTAK Yayınları'ndan çıkan çocuk kitabı "Bebekler Nereden Gelir?" muzır ilan edildi

İngiliz yazar Anna Milbourne'ün ilk kez 2013'te Türkçeye çevrilip basılan kitabı Bebekler Nereden Gelir? muzır ilan edildi. TÜBİTAK Yayınları'ndan çıkan kitap, teşhir edilemeyecek, açık yerlerde satılamayacak...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, Bebekler Nereden Gelir? isimli çocuk kitabını muzır neşriyat olarak ilan etti.

İngiliz yazar Anna Milbourne'ün ilk kez 2013'te Türkiye'de basılan kitabının incelenmesi sonucunda bazı yazıların 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır etki yapacak nitelikte olduğu belirtildi. Kitap, Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu'nunda yer alan kısıtlama hükümlerine tabi tutulacak.

Durum, Resmi Gazete'den ilan edildi.

Bahsi geçen kanun hükümlerine göre üzerine "küçüklere zararlıdır" damgası vurulacak kitap, açık sergilerde sabit ve seyyar satıcılar tarafından satılamayacak. Dükkânlarda, camekanlarda sergilenemeyecek. Bir yerden diğer bir yere taşınamayacak. Sipariş ve ilan edilemeyecek. Kitapçılar tarafından küçüklere gösterilemeyecek ve okullara gönderilemeyecek.

TÜBİTAK Yayınları'ndan çıkan kitapta Pipkin adlı yavru penguenin maceraları anlatılıyor. Aklına hep büyük sorular takılan Pipkin, bu macerada bebeklerin nereden geldiğini merak ediyor ve keşfe çıkıyor... 

Bebekler Nereden Gelir? muzır neşriyat