Trump "Parazit"i eleştirdi: "Nasıl olur da en iyi film seçilir?"

Trump "Parazit"i eleştirdi: "Nasıl olur da en iyi film seçilir?"

ABD Başkanı Donald Trump, Oscar töreninde tarihe geçen Parazit filmini diline doladı. Trump, "Güney Kore ile ticaret konusunda yeterince sorunumuz var, bir de üzerine yılın en iyi filmi ödülünü veriyorlar" diyerek Akademi'yi eleştirdi...

Oscar Ödül töreninde Akademi'nin tarihinde bir ilk yaşanmıştı, hatırlayacaksınız.

İlk kez İngilizce dışında bir dilde çekilen bir yapım, En İyi Film Oscar'ını almıştı.

O film, Güney Kore yapımı Parazit'ti.

Parazit, ABD Başkanı Donald Trump'ın dilindeydi dün. 

Colorado'da düzenlenen seçim mitinginde konuşan Trump, "Akademi Ödülleri bu yıl ne kadar kötüydü, izlediniz mi?" diye sorduktan sonra ödül anonsunu taklit ederek "Ve ödülü kazanan… Güney Kore'den bir film," ifadesini kullandı.

Trump "Parazit"i eleştirdi: "Nasıl olur da en iyi film seçilir?" - Resim : 1

Devamındaysa şöyle konuştu ABD Başkanı: "Bu da ne demek oluyor? Güney Kore ile ticaret konusunda yeterince sorunumuz var, bir de üzerine yılın en iyi filmi ödülünü veriyorlar. İyi miydi? Bilmiyorum." 

Trump, Rüzgâr Gibi Geçti ve Sunset Bulvarı gibi ABD klasiklerinin çok daha iyi olduğunu savundu.

TRUMP'TAN BRAD PITT'E: "UKALA"

ABD Başkanı, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü Once Upon a Time in Hollywood'daki performansıyla kazanan Brad Pitt'e de yüklendi. 

Törende yaptığı konuşmada azil sürecine değinip Trump'la dalga geçmişti Pitt. Başkan, aktörü hedef alıp "Hiçbir zaman onun büyük hayranı değildim. Çıktı, ukala bir açıklama yaptı. Küçük ukala adam," dedi. 

Trump "Parazit"i eleştirdi: "Nasıl olur da en iyi film seçilir?" - Resim : 2

Parazit'e dönersek; En İyi Film Ödülü dışında en iyi yönetmen, en iyi uluslararası film ve en iyi orijinal senaryo dallarında ödüle uzanan filmin ABD dağıtımcısı Neon şirketi, Trump'a Twitter üzerinden hemen yanıt verdi. Şirket kısa ve net bir ifade kullandı: "Anlaşılabilir, yorumlayamıyor."

SCORSESE'DEN BONG'A: "DİNLEN AMA ÇOK UZUN OLMASIN"

Parazit'in kıymetini anlayan, filmi yorumlayabilen çok önemli isimler var neyse ki: The Irishman ile büyük hüsrana uğrayan Martin Scorsese gibi. 

Trump "Parazit"i eleştirdi: "Nasıl olur da en iyi film seçilir?" - Resim : 3

Parazit'in yönetmeni Bong Joon-ho (üstte), Oscar yarışındaki rakibi Scorsese'nin bir mektup göndererek kendisini kutladığını açıkladı. Bong, mahremiyeti bozmadan büyük hayranı olduğu efsanevi yönetmenin mektubunun sonunda şöyle yazdığını belirtti: "Aferin, çok iyi iş çıkardın. Şimdi dinlenme zamanı."

Scorsese, "Ama çok da uzun dinlenme," diyerek kendisi gibi pek çok yönetmenin Bong'un yeni filmini beklediğini de eklemiş... 

ABD Başkanı Donald Trump Donald Trump Trump Oscar Parazit Parasite