Tiyatrocu Cenk Dost Verdi, "susma" eylemini Sanat Park'ta etkinliğinde bozdu

Tiyatrocu Cenk Dost Verdi, "susma" eylemini Sanat Park'ta etkinliğinde bozdu

Sanat Park'ta etkinliği çerçevesinde Kapıların Dışında oyunuyla sahne alan tiyatrocu Cenk Dost Verdi, 30 Temmuz'dan beri sürdürdüğü "susma" eylemini bozdu. Verdi, "Ben ancak mesleğimi yaparak konuşabilirim," dedi...

Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği Sanat Park'ta etkinliğinin dün akşamki konuğu, Kapıların Dışında oyunuydu. 

Ersin Umut Güler'in yönettiği, Cenk Dost Verdi, Pervin Bağdat, Burak Üzen, Emre Can Sancar'ın rol aldığı oyunla Cenk Dost Verdi de koronavirüs günlerinde sanatçıların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla 30 Temmuz'dan beri sürdürdüğü "susma" eylemini bozmuş oldu. 

Oyuncu, 30 Temmuz'dan bu yana 17.00-18.00 arasında verdiği sohbet molası hariç 10.00-22.00 arasında Kadıköy'deki Moda Sahnesi'nin önünde eylemdeydi.

"BEN ANCAK MESLEĞİMİ YAPARAK KONUŞABİLİRİM"

Cenk Dost Verdi, konuyla ilgili şunları söyledi: "Sürecin bütününe bakıldığında sadece tiyatro değil, bütün sektörlerle ilgili bir vurdumduymazlık, kayıtsızlık hali ve iyi yönetilmeyen bir süreç var. Bu süreç bizim sektörde zaten yok sayma politikasıyla sürüyorken şimdi ayyuka çıktı. Meslek örgütleri ısrarla dayanışma kampanyaları oluşturmaya çalıştı fakat bu meselenin tek bir tarafı var, o da Kültür Bakanlığı. Sanat Park'ta etkinliğiyle 5-6 aydır ilk defa fırsat verildi, 'suskunluk' burada bozuldu. Ben mesleğimi yaparak konuşabilirim, mesleğimi yaparak bir şey söyleyebilirim. Bu kadar büyük bir kalabalığa oynamak, bu suskunluğun anlamını biraz daha pekiştiriyor."

Sanat Parkta koronavirüs