Tiyatro sanatçısı Jale Birsel, İzmir'de defnedildi

Tiyatro sanatçısı Jale Birsel, konservatuvardan sınıf arkadaşı Yıldız Kenter ile aynı gün son yolculuğuna uğurlandı. Birsel, İzmir'de toprağa verildi.

İzmir'in Çiğli ilçesinde kaldığı bakımevinde 92 yaşında hayata gözlerini yuman tiyatro sanatçısı Jale Birsel için İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Törenin başında sanatçının fotoğraflarının ve videolarının yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Tiyatro sanatçısı Jale Birsel, İzmir'de defnedildi - Resim : 1

"ÖLMEK İÇİN YILDIZ  KENTER'İ BEKLEMİŞ" 

Jale Birsel'in torunu Damla Birsel, "Anneannemi 10 gün önce ciğer rahatsızlığından hastaneye kaldırdık. Durumunun ciddi olması sebebiyle İzmir'de bir bakımevine getirdik. Geçen akşam son nefesini verdi, çok üzgünüz. Çok iyi bir insandı. Yıldız Kenter'le tiyatroya beraber başladılar ve aynı anda perdeyi kapattılar ve gittiler. Ölmeden 1 gün önce bana 'Sıram gelmedi' diyordu. Demek ki ölmek için Yıldız Kenter'i beklemiş," dedi.

Tiyatro sanatçısı Jale Birsel, İzmir'de defnedildi - Resim : 2

Törende dostları, sanatçıyla ilgili anılarını paylaşırken tiyatro oyuncusu Tomris Çetinel'in anlattıkları, Jale Birsel ile ilgili pek bilinmeyen bir gerçeği ortaya çıkardı. Birsel'in 20'li yaşlarındayken yanlış ilaç kullanımı sonucunda işitme kaybı yaşadığını, hayatının geri kalan dönemini bu sorunla geçirdiğini belirten Çetinel, sanatçının sahnede karşısındaki oyuncunun sesini duyamadığı için tüm rolleri ezberlediğini söyledi. 

Jale Birsel'in cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınan namazın ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Tiyatro sanatçısı Jale Birsel, İzmir'de defnedildi - Resim : 3

Jale Birsel Yıldız Kenter