Timothy Hutton'a tecavüz suçlaması, Oscar'lı oyuncu harekete geçti

Timothy Hutton'a tecavüz suçlaması, Oscar'lı oyuncu harekete geçti

Oscar'lı oyuncu Timothy Hutton, tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya. Geçen yıl polise başvuran Sera Johnston adlı kadın, şimdi de iddiasını basına taşıdı. Johnston, 14 yaşındayken aktörün tecavüzüne uğradığını söylüyor. Hutton ise iddiayı reddediyor.

Bugün 50 yaşında olan Sera Johnston'ın iddiasına göre olay, Timothy Hutton'ın 1983 yılında Iceman adlı filmin çekimleri için bulunduğu Vancouver, Kanada'da meydana geldi. 

BuzzFeed News'e konuşan Johnston, iki arkadaşıyla davetli olarak gittikleri Hutton'ın otel odasında aktörle bir arkadaşının tecavüzüne uğradığını iddia etti. 

Geçen yıl Vancouver Emniyet Müdürlüğü'ne resmi şikayette bulunan Sera Johnston, bunca yıl neden sessiz kaldığını da "Kimse bana inanmazdı," sözleriyle açıklıyor. Johnston, Harvey Weinstein davasıyla gündeme gelen #MeToo hareketiyle cesaret kazandığını savunuyor. 

Timothy Hutton'a tecavüz suçlaması, Oscar'lı oyuncu harekete geçti - Resim : 1

Timothy Hutton (solda) Iceman filminin çekimlerinde... 

Karşı taraf yani Timothy Hutton, Johnston'ın iddiasının tamamen uydurma olduğunu savunup tecavüz suçlamasını şiddetle reddetti hemen. BuzzFeed News'ün haberi yayınlaması sonrasında uzun bir açıklama yaptı aktör: "Son 2,5 yıldır Sera Dale Johnston adlı kadının benden milyonlarca dolar para sızdırmaya yönelik girişiminin hedefindeyim. Beni taleplerini yerine getirmezsem ona tecavüz ettiğim iddiasıyla basına gitmekle tehdit etti. Asla Bayan Johnston'ı taciz etmedim."

Sera Johnston'ın tehditleri üzerine konuyu Federal Soruşturma Bürosu'na taşıdığını, yeminli ifade verip kadından şikayetçi olduğunu anlatan aktör, bu işin peşini bırakmayacağını belirtti. 

Hutton'ın avukatları BuzzFeed'den de haberi tekzip etmesini resmen talep etti.

Johnston'ın iddiasına göre o gece otel odasında yanında olduğunu söylediği iki arkadaşından birine ulaşan internet sitesi, ayrıca Johnston'dan yıllar boyunca bu öyküyü dinlediğini söyleyen beş tanığın görüşlerine yer vermişti.

Tekzibi yayınlamazsa davalık olacak BuzzFeed, haberinin arkasında olduğunu duyurdu.

Timothy Hutton Sera Johnston tecavüz