The Pop Group'un yıldızı John Waddington hayatını kaybetti

Kültür Sanat haberleri 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir
The Pop Group'un yıldızı John Waddington hayatını kaybetti

Bristol doğumlu gitarist John Waddington 63 yaşında hayatını kaybetti.

The Pop Group'un gitaristi John Waddington, 63 yaşında öldü.

Maximum Joy, Judy Nylon, Lily Allen gibi sanatçılarla birlikte de çalışan Waddington, kariyerinin zirve noktasını İngiliz post-punk grubu The Pop Group'ta yaşadı.

Acı haber de grubun Twitter hesabından duyuruldu. Ölüm nedeni ise açıklanmadı.

Grubun üyelerinden Mark Stewart da 21 Nisan 2023'te hayatını kaybetmişti.

JOHN WADDINGTON KİMDİR?

1 Ocak 1960 tarihide doğan John Waddington, 17 yaşındayken ilk müzik grubu The Boyfriends'i kurdu. Ancak grubun ömrü uzun olmadı. 1977 yılında The Pop Group'un gitaristi oldu.

1979'un başlarında Elvis Costello ve Nick Lowe ile anlaşan Radar Records tarafından grubun çığır açan ilk single'ı "She is Beyond Goood and Evil"de çaldı.

Bu şarkı Nick Cave gibi birçok ünlü şarkıcının üzerinde de etkili oldu.

Ancak grup daha sonra Radar Records'tan ayrıldı ve anti-kapitalist single'ları "We Are All Prostitutes"i yayınlayacağı Rough Trade'e katıldı.

Grup son canlı performansını 1980 yılında Nükleer Silahsızlanma Kampanyası protestosunun bir parçası olarak Trafalgar Meydanı'ndan 500 bin kişilik bir kalabalığın önünde yaptı. 1981'de çeşitli iç anlaşmazlıkların ardından The Pop Group dağıldı. 2010 yılında grup yeniden birleşirken Waddington bu yeni oluşumun bir parçası olmadı.

Waddington, The Pop Group'tan ayrıldıktan sonra Maximum Joy'a katıldı. Bilinen son performansı Lilly Allen'ın 2006 yılında çıkan Alright, Still albümündeydi.

Kaynak: Haber Global TV

kimdir 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler hayatını kaybetti