Tecavüz hükümlüsü komedyen Bill Cosby: "Komplo kurbanıyım"

Tecavüz hükümlüsü komedyen Bill Cosby: "Komplo kurbanıyım"

2004'te bir kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Bill Cosby, cezaevinde verdiği ilk röportajda suçsuz olduğunu savundu. Komedyen, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti...

80'li yıllarda hemen her eve girmişti Bill Cosby. Saygın aile babası Doktor Cliff Huxtable rolüyle hem bol bol güldürmüş hem de aile kavramı üzerine önemli mesajlar vermişti yıllarca. 

O günler çok geride kaldı, artık kimse Cosby Show'un saygın doktorunu iyi anmıyor. Zira bu role can veren Bill Cosby, uzun süredir hakkındaki tecavüz ve taciz iddialarıyla ve aldığı cezayla gündemde. 

Mahkeme tutanaklarına giren ifadelere göre Cosby, uyuşturucu ilaç verip hareket edemez hale getirdiği çok sayıda kadına tecavüz etmişti. Uzun yıllara yayılan süreçte Cosby'nin istismar ettiği kadınların sayısı 60'ın üzerine çıkmıştı.

Bugün 82 yaşında olan Bill Cosby, geçen sene görülen davada 2004 yılına uzanan bir olayda bir kadına tecavüz etmek suçundan hüküm giydi. 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Cosby'nin cezası, 3. yılında gözden geçirilecek. 

Tecavüz hükümlüsü komedyen Bill Cosby: "Komplo kurbanıyım" - Resim : 1

Komedyen, dava sürecinde hakkındaki iddiaları şiddetle reddetmişti. Geçen eylül ayından beri cezaevinde olan Cosby, "içeriden" verdiği ilk mülakatta da suçsuz olduğunu savundu. Komplo kurbanı olduğunu iddia eden Cosby, kendini suçlu bulan jürinin üyelerini "sahtekârlar" olarak tanımladı. 

Tüm sürecin siyasi olduğunu savunan Bill Cosby, şöyle konuştu: "Daha 8 yıl, 9 ay yatacağım. 3. yılda şartlı tahliye dönemi geldiğinde benden nedamet getirmemi beklemesinler. Pişman olduğuma dair bir ifade duyamayacaklar..."

Bill Cosby tecavüz cinsel istismar