TDK'ya göre sana ne nasıl yazılır? Sanane mi sana ne mi?

haberler
TDK'ya göre sana ne nasıl yazılır? Sanane mi sana ne mi?

Günlük hayatta ya da iş hayatında yaygın olarak kullanılan kelimelerin doğru bir şekilde yazılması ve kullanılması son derece önemlidir. Bunun için TDK'da çeşitli sözlükler yayınlamaktadır. TDK'ya göre sanane nasıl yazılır ve hangi noktalama işaretiyle kullanılır?

Sana ne kelimesi her alanda yaygın bir biçimde kullanımı olan kelimelerden birisidir. Bu kelime aynı zamanda yanlış yazımı olarak bakıldığında da en fazla yazım yanlışı yapılan kelimelerden birisi olarak da öne çıkmakta. Bu kelimenin kelimesinin doğru yazılışı sana ne biçimindedir. Sanane olarak yazıldığında bu kelime yanlış yazılmış olur.

SANANE Mİ SANA NE Mİ?

Sana ne kelimesinin doğru bir biçimde yazılması, kelime yaygın olarak kullanıldığı için son derece önem teşkil etmektedir. Sana ne kelimesindeki ne eki ayrı yazılır. Sanane biçiminde bitişik yazıldığı takdirde yanlış yazılmış olur. Bu kelimede en sık yapılan hatalardan birisi ne ekinin bitişik yazılımıdır. Bu kelimenin doğru kullanımı sana ne biçiminde yazılmalıdır.

sanane nasıl yazılır

SANA NE KELİMESİNİN TDK'YA GÖRE DOĞRU YAZILIŞI NASIL?

Sana ne kelimesinin TDK verilerine göre doğru yazım biçimi sana ne olarak ifade ediliyor. Sanane olarak yazılması yanlış yazım olarak açıklanıyor. Sana ne kelimesindeki ne eki ayrı yazılır ve kelime cümlenin sonunda ise soru işareti konulur.