TDK'ya göre palyaço kelimesi nasıl yazılır?

haberler
TDK'ya göre palyaço kelimesi nasıl yazılır?

Günümüzde sürekli olarak karşılaşılan ve kullanılan kelimelerin bazı durumlarda yazılışında bir yanlışlık olması mümkün olmaktadır. Peki, palyaço nasıl yazılır?

Palyaço kelimesinin yazımı ve kullanılışı en fazla karıştırılan kelimeler arasında yer almaktadır. Palyaço kelimesi büyük bir sıklıkla palyanço şeklinde yazılarak ya da ifade edilerek yanlış bir biçimde kullanımı sürmektedir. Bu kelimenin doğru yazılışıysa palyaço biçiminde olmalıdır. Palyanço yazımı ise yanlıştır.

PALYAÇO NASIL YAZILIR?

Söylenişi ve yazılışı sıklıkla karıştırılan sözcüklerden birisi de palyaço olarak söylenebilir. Palyanço biçiminde yanlış bir kullanımın da oldukça yaygın olduğu söylenebilir. Kelimenin tek doğru yazılışı ve ifade edilişi 'palyaço' olarak söylenebilir. Diğer tüm yazılışlar ise yazım yanlışı olarak kabul edilmektedir. Palyaço kelimesinin doğru bir biçimde yazılması ise palyaço biçiminde olmalıdır.

palyaço nasıl yazılır

TDK'YA GÖRE PALYAÇO KELİMESİNİN DOĞRU YAZILIŞI

Palyaço kelimesi dilimizde yazılışı sürekli olarak karıştırılan kelimeler arasındadır. Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir.

PALYAÇO KELİMESİNİN DOĞRU KULLANIMI

Çocukların partisine palyaço çağırmayı düşünüyoruz.

nasıl yazılır