TDK'ya göre İşbaşı nasıl yazılır? İşbaşı mı iş başı mı?

haberler
TDK'ya göre İşbaşı nasıl yazılır? İşbaşı mı iş başı mı?

Birleşik kelimeler yazılmaya başlandığı zaman çok sık hatalar yapılabiliyor. Bu hatayı yapmak istemeyenler Türk Dil Kurumu'na göz atıyor. Peki, işbaşı nasıl yazılır? İşbaşı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı detayları ile derledik.

İşbaşı kelime Türk Dil Kurumu kaynaklarına göre birleşik şekilde yazılması gereken bir sözcük olarak bilinmektedir. İşte konuyla ilgili merak edilenler... 

İŞBAŞI NASIL YAZILIR?

Toplum içerisinde en çok kararsız kalınan kelimelerden biri olarak karşımızda olan işbaşı birleşik bir sözcüktür. İş başı olarak ayrı bir biçimde bu sözcüğü yazmış olduğunuz taktirde hata yapmış olursunuz. Çünkü, Türk Dil Kurumu (TDK) yazım şeklinin işbaşı yani birleşik bir halde biçimde yazılmasının doğru olduğunu ifade etmektedir. Buna göre bu sözcükleri yazmaya başladığınız an bitişik bir şekilde yazmaya mutlak bir şekilde dikkat etmeniz gerekiyor.

TDK'YA GÖRE İŞBAŞI BİTİŞİK Mİ YAZILIR?

İşbaşı kelimesi TDK'ya göre ayrı değil birleşik şekilde yazılması gereken bir kelimedir. İki sözcüğün bir araya getirilip birleşik haliyle kullanılma şekli vardır.