Tarihi Süreyya Operası'nda yeni sezon, 28 Eylül'de açılıyor

Tarihi Süreyya Operası'nda yeni sezon, 28 Eylül'de açılıyor

Süreyya Operası, yeni sezona 28 Eylül'de başlıyor. Beethoven'in 250. doğum yılı vesilesi bestecinin pek çok eserinin sahneleneceği yeni sezonda yine dolu dolu bir içerik sanatseverleri bekliyor.

2020, Ludwig van Beethoven'ın 250. doğum yılı. Bütün dünyada olduğu gibi Süreyya Sahnesi'nde de bestecinin eserleri oda müziği konserlerinde ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin temsil ve konser programlarında sahnelenecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bestecinin 9. Senfoni'si ile geniş kadroya ihtiyaç gösterdiği için sıklıkla icra edilemeyen Koral Fantezi'yi de programına aldı.

DON KİŞOT'TAN YUNUS EMRE'YE

İstanbul'un tek opera sahnesi Süreyya Operası'nda bu yıl Don Kişot, Falstaff, Aleko, Faust, The Rakes Progress, Don Pasquale operalarıyla Mançalı Adam müzikali sahnelenecek.

İzleyicilerin ilgiyle karşıladıkları Don Kişot, Uyuyan Güzel ve Üç Silahşör baleleri ile Yunus Emre oratoryo/balesi oynanmaya devam edecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu temsillerin ve yeni bale eserlerinin yanı sıra Verdi'nin Requem'ini de seslendirecek.

Tarihi Süreyya Operası'nda yeni sezon, 28 Eylül'de açılıyor - Resim : 1

DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDEN MÜZİSYENLER SÜREYYA'DA  

Opera ve bale temsillerinin yanı sıra, her yıl olduğu gibi bu yıl da pazartesi akşamları Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği oda müziği konserleri dinleyicilerle buluşacak. Serinin açılış konserini 30 Eylül'de flüt virtüözü Şefika Kutluer ile Ankara Yaylılar Topluluğu verecek. 

Önde gelen Türk müzisyenlerin yanı sıra, Süreyya Operası sezon boyunca yabancı grup ve virtüözleri de ağırlayacak. 6 ve 7 Ekim tarihlerinde İdil Biret ile İrina Nikotina (keman) ve Julya Krepak (çello) Çaykovski ile Mendelssohn'un triolarını dinletecek.

Macaristan'dan Szigetti Yaylı Kuartet ve klarnetçi Gabor Varga dörtlü ve beşli eserlerden bir program seslendirecek.

İngiltere'den piyanolu Leonore Trio, Almanya'dan Leipzig Yaylı Trio, çellist Alexander Hülsoff, ABD'den piyanist J. Watson, İtalya'dan flütist Trevisani, Avusturya'dan Fedor Rudin, Süreyya Operası pazartesi konserlerinin misafir virtüözleri.  

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, 28 Eylül'de perde diyor...

Süreyya Operası Beethoven müzik sanat bale opera konser İstanbul Devlet Opera ve Balesi