Tamer Karadağlı: "Lale devri bitti, çalışmıyorsanız istifa edin"

Haber Merkezi
Kültür Sanat haberleri
Tamer Karadağlı: "Lale devri bitti, çalışmıyorsanız istifa edin"
AA

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, 15 senedir bir oyunda oynamamış isimler olduğunu belirterek "Lale devri bitti. Çalışmayacaksanız istifa edin" dedi.

Tamer Karadağlı, ocak ayında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. Karadağlı, kurum içinde iş yapmayıp maaş alanlara rest çektiğini söyledi.

Bir gazeteyi ziyaret eden Tamer Karadağlı’nın açıklamalarından bir bölümü şöyle:

“Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama ‘ben oyuncuyum’, ‘ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor. Çalışmayacaksanız ‘istifa edin’ diyorum. Hakkaniyetli olmaya çok özen gösteriyorum."

"Birçok arkadaşımıza, ‘gidin dizi-filmlerde oynayın, para kazanın, görünür olun, isminiz marka değeri taşısın’ diyorum. Bunu destekliyorum. Herkese de izin veriyorum. Ama sözleşmelerinde ‘asli görevinizi aksatmamak’ kaydıyla."

"Bazı oyuncularımız 15 sene boyunca oynamamış. Dışarıda dizi çekiyor, kendi özel tiyatrosu var, maaş alıyor ama çalışmıyor. Bunlar istifa ettiler. Lale devri bitti. Sayıları çok fazla değildi. Çalışmak isteyen çok fazla oyuncu var. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum.”