Stanley Kubrick’in vazgeçilmezi ünlü oyuncu Leon Vitali hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kültür Sanat haberleri
Stanley Kubrick’in vazgeçilmezi ünlü oyuncu Leon Vitali hayatını kaybetti

Efsane yönetmen Stanley Kubrick'in filmlerde sık sık rol alan ve kariyerinin bir dönemini de ünlü yönetmenin asistanı olarak geçiren Leon Vitali, 74 yaşında hayatını kaybetti.

Barry Lyndon’daki performansıyla hafızalara kazınan ünlü oyuncu Leon Vitali, vefat etti. Ailesi pazar günü yaptığı açıklamada, Vitali’nin cuma günü Los Angeles’ta öldüğünü söyledi: “Üç çocuğu Masha, Max ve Vera da dahil olmak üzere sevdikleriyle çevrili olarak huzur içinde öldü.”

Çocukları, “Leon, merakıyla hareket eden, gittiği her yere sevgi ve sıcaklık yayan özel ve sevimli bir adamdı. Sevgiyle hatırlanacak ve dokunduğu birçok insan tarafından çok özlenecek” ifadelerini kullandı. 

Stanley Kubrick’in vazgeçilmezi ünlü oyuncu Leon Vitali hayatını kaybetti - Resim : 1

Vitali, sinema dünyasının efsanevi yönetmeni Stanley Kubrick’in vazgeçilmez oyuncularından biriydi. Yönetmenin sağ kolu olmak için oyunculuğu bırakan Leon Vitali,  Kubrick’in en yakın arkadaşlarından biri haline geldi.

Vitali genellikle Kubrick’in asistanı olarak tanımlansa da Gözü Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut), Barry Lyndon gibi filmlerde ve pek çok televizyon dizisinde rol aldı. Ayrıca Vitali, oyuncu seçimi ve koçluk yapmaktan dekorları denetlemeye kadar Kubrick için önemli bir pozisyonda çalıştı.

Kubrick ile tanışmadan önce Vitali, İngiltere’de parlayan bir aktördü ve pek çok İngiliz televizyon programında rol aldı.

Stanley Kubrick’in vazgeçilmezi ünlü oyuncu Leon Vitali hayatını kaybetti - Resim : 2

Vitali, Kubrick’ten ve onun süreçlerinden o kadar etkilenmişti ki oyunculuğu bırakarak şaşırtıcı bir karar verdi ve yirmi yıldan fazla bir süre kendini tamamen ünlü yönetmene adadı.

Kubrick’in 1999’daki ölümünden sonra Vitali, Kubrick’in birçok filminin restorasyonunu yönetti ve çalışmaları için Cinema Audio Society ödülü aldı. Daha sonra yönetmen Todd Field ile Little Children ve In the Bedroom filmlerinde çalıştı.

Stanley Kubrick hayatını kaybetti