'Çığlık Kraliçesi' lakaplı ünlü oyuncu Veronica Carlson hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti sinema
'Çığlık Kraliçesi' lakaplı ünlü oyuncu Veronica Carlson hayatını kaybetti

Korku filmleriyle tanınan ünlü İngiliz oyuncu Veronica Carlson, 77 yaşında hayatını kaybetti.

Özellikle korku filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu olarak ün yapan Britanyalı oyuncu Veronica Carlson'un doğal nedenlerden dolayı öldüğü açıklandı.

Aslında model olan ancak aldığı bir korku film teklifiyle sinemaya yönelen Carlson aralarında Dracula Has Risen From The Grave'in de olduğu birçok kült korku filminde rol almıştı.

77 yaşındaki oyuncunun, ABD'de hayatını kaybettiği açıklandı. Acı haberi kızı Carly Love verdi.

'Çığlık Kraliçesi' lakaplı ünlü oyuncu Veronica Carlson hayatını kaybetti - Resim : 1

Veronica Carlson kimdir?

1944 yılında West Yorkshire'da doğan ünlü oyuncunun gerçek adı Veronica Mary Glazier'dı. Ailesi savaştan sonra Londra'ya taşındı. Bir öğretmeninin annesine önerisi üzerine 16 yaşında Sanat Okulu'na yazıldı. Resim üzerine eğitim aldı. Sonrasında oyunculuk eğitimi alan Veronica birkaç amatör filmde oynadı. Casino Royale ve Smashing Time gibi filmlere göründükten sonra model olarak çalışmaya başladı.

Hammer Horror prodüktörü Jimmy Carrera tarafından bikiniyle poz verirken keşfedilen Carlson daha ilk filminde 1968 yılında ünlü oyuncu Christopher Lee'yle birlikte oynadı.

'Çığlık Kraliçesi' lakabıyla anılmaya başlayan Veronica Carlson, birkaç korku filminde daha oynadıktan sonra sözleşme imzaladığı film stüdyosunun gittikçe artan talepleri karşısında oyunculuğu bırakmaya karar verdi.

Carlson, Actor's Notebook'a verdiği röportajda "Ben hoş bir orta sınıf kızıydım. Stüdyo benden müstehcen sahneler için soyunmamı isteyince işi bıraktım" demişti.

Ünlü oyuncu röportajın devamında oyunculuğu ciddiye aldığını ve kariyer yapabileceğini düşünürken birden film endüstrisinde çıplaklığın öne çıktığını belirterek "Ben buna dahil olamazdım, çok katı biçimde yetiştirilmiştim. Kıyafetlerimi çıkaramazdım. Bu yüzden bırakmaktan başka bir seçeneğim yoktu" demişti.

 

korku filmleri hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler