Ragıp Ertuğrul hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Ragıp Ertuğrul hayatını kaybetti

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı ve yönetmen Ragıp Ertuğrul yaşamını yitirdi.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı, Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi Yürütücü Kurul Üyesi ve yönetmen Ragıp Ertuğrul hayatını kaybetti. 

Duvar'da yer alan habere göre, Ertuğrul, 1 aydır Marmara Üniversitesi Pendik Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda yatıyordu.

RAGIP ERTUĞRUL KİMDİR?

Tiyatroya adımını 1988 yılında Tevfik Gelenbe Tiyatrosu’nda oyuncu olarak atan Ragıp Ertuğrul, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 2003 – 2015 yılları arasında hem Tiyatro... Tiyatro Dergisi’nin yazarları arasında yer aldı hem de Tiyatro Dergisi Ödülleri’nde jüri üyeliği yaptı.

2012 yılında Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen Cüneyt Gökçer Ödülleri’nde ‘Övgüye Değer Eleştirmen Ödülü’ne layık görüldü. Gökay Genç ile birlikte yazdığı Tangopera adlı müzikli oyunu Devlet Tiyatroları repertuarına alındı. Ertuğrul 2019 yılında, yönetmenliğini üstlendiği "Jacques İle Efendisi" oyunu ile Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri'nde ödüle değer görüldü.

Oyunları:

Tüccarlar (2019), Jacques İle Efendisi (2018), Tebeşir İzi (2018), Mor (2018), Abide-i Aşk (2015), Böbrek, İnsan Müsveddesi, Bir Tutam Kaos Biraz Da Aşk.

Kaynak: Haber Global TV