Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, hayatını kaybetti

İSTANBUL (DHA)
Kültür Sanat haberleri Gündem haberleri Hayatını kaybetti 2024 2024'te hayatını kaybeden ünlüler
Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, hayatını kaybetti

Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Son dakika haberi...

Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Yeşilçam sinemasının unutulmaz isimlerinden, hayat verdiği "kötü adam" karakterleriyle efsaneleşen usta sanatçı bir süredir tedavi görmekte olduğu hastanede hayata gözlerini yumdu.

HİKMET TAŞDEMİR KİMDİR?

1942 yılında Erzurum’da doğdu. Taşdemir, askeri okul sınavlarını kazandı ancak yarıda bırakarak bir fabrikada çalışmaya başladı. Burada çalışırken geçirdiği iş kazasında bir parmağını makinaya kaptırdı. 

EKRAN MACERASI "PARMAKSIZ" İLE BAŞLADI

Daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmaya başladı. Burada bir gün tesadüfen Yılmaz Güney ile tanıştı. Güney, Taşdemir'i Umutsuzlar filminde "Parmaksız" adlı kiralık katil rolünde oynatmıştır. Birçok filmde yardımcı rollerde oynadı.

Başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki Gaddar Kerim, Umudumuz Şaban filmindeki Mardinli Arif karakterleri, Tatar Ramazan filmindeki Cıbıl Halil ve Dünyayı Kurtaran Adam filmindeki Sihirbaz rolleriyle hafızalarda yer etti. Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynadı.

"YEŞİLÇAM OYUNCULARINA VEFASIZLIK YAPILIYOR" DEMİŞTİ

Ünlü sanatçı Hikmet Taşdemir, 9 Nisan 2022'de yaptığı açıklamada Yeşilçam oyuncularına vefasızlık yapıldığını belirtip, "Günümüz sinema sektöründe saygı da yok. Bizim gibi oyunculara da efsane yönetmenlere de saygı gösterilmiyor.

Çok kıymetli yönetmenlerimiz, Arif Memduh Ün, Natuk Baytan, Osman Fahir Seden, Kartal Tibet, Remzi Jöntürk. Bu isimleri anmadan geçersem çok ayıp olur, Allah rahmet eylesin. Bizler olmasak siz kimsiniz ne olurdunuz. Yumruğu yiyen ben, hiç bahsedilmeyen ben. Birgün Erol Taş'tan, Hayati Hamzaoğlu'ndan, Kazım Kartal'dan hiç bahsedildi mi? Hangi kanalda bunların ölüm yıl dönümlerinde bahsettiler" sözleriyle sitem etmişti.