"Skywalker'ın Yükselişi" gişede atağa kalktı, 500 milyon dolarlık hasılatı geçti

"Skywalker'ın Yükselişi" gişede atağa kalktı, 500 milyon dolarlık hasılatı geçti

Yıldız Savaşları serisinin son filmi Skywalker'ın Yükselişi, gişe yarışına yavaş girdi ama yoluna hızlı devam ediyor. Filmin Noel günü yani 25 Aralık'taki gişesi 50 milyon dolara yaklaştı, sekiz günlük gişesiyse 500 milyon doları aştı.

Yıldız Savaşları: Skywalker'ın Yükselişi (Star Wars: The Rise of Skywalker), hayranlarını hayal kırıklığına uğratmış görünüyor. Filmin yönetmeni J.J. Abrams da eleştirilere farklı bir biçimde hak vermişti birkaç gün önce. 

J.J. Abrams, eleştirilere hak verdi

Özellikle filmin finaliyle sorunu var serinin hayranlarının. Skywalker'ın Yükselişi, bu eleştirilerin gölgesinde gişeye yavaş girmişti. Açılışta Star Wars tarihinin en düşük hasılatını elde etti ama Noel ile birlikte kendini toparladı. Film, sadece Noel günü yani 25 Aralık'ta ABD'de 32, dünya genelindeyse 16,8 milyon dolarlık gişeye ulaştı. 

"Skywalker'ın Yükselişi" gişede atağa kalktı, 500 milyon dolarlık hasılatı geçti - Resim : 1

Vizyondaki ikinci haftasına giren Skywalker'ın Yükselişi'nin toplam gişesi de yarım milyar doların üzerine çıkmış durumda. 

J.J. Abrams imzalı Yıldız Savaşları: Skywalker'ın Yükselişi'nde Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isack, John Boyega, Carrie Fisher, Lupita Nyong'o, Mark Hamill, Ian McDuarmid, Keri Russell, Billy Dee Williams, Domhnall Gleeson ve Richard E. Grant başlıca rolleri üstleniyor. 

Skywalker serisinin finalini yapan film, The Resistance'ın özgürlük adına verdiği son büyük savaşı ve Yıldız Savaşları evreninin sevilen karakterlerinin bu uğurda tekrar bir araya gelmelerini işliyor. 

"Skywalker'ın Yükselişi" gişede atağa kalktı, 500 milyon dolarlık hasılatı geçti - Resim : 2

Yıldız Savaşları Skywalker'ın Yükselişi Yıldız Savaşları: Skywalker'ın Yükselişi Star Wars: The Rise of Skywalker Star Wars