Sherlock Holmes'ün kız kardeşi Enola'nın maceralarını anlatan film davalık oldu

Sherlock Holmes'ün kız kardeşi Enola'nın maceralarını anlatan film davalık oldu

Sherlock Holmes'ün kız kardeşi Enola'ya odaklanan Millie Bobby Brown başrolünde olduğu film, Netflix'le Arthur Conan Doyle'ün mirasçılarını karşı karşı getirdi. Mirasçılar, telif haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı...

Nancy Springer'ın altı kitaplık roman serisinden uyarlanan Enola Holmes'ün Netflix'e gelecek olması, bir türlü ekrana dönemeyen Sherlock Holmes'ün yokluğunda polisiyeseverler için önemli bir gelişmeydi ama film riske girdi. 

Zira, tüm zamanların en beğenilen kurgu dedektif karakterinin yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle'ün mirasçıları, telif haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Netflix'in yanı sıra diğer yapımcılar, yazar Springer, yayıncısı Penguin Random House ve filmin senaristi Jack Thorne ile yönetmeni Harry Bradbeer'ı dava etti. 

Davacı taraf, Arthur Conan Doyle'un mirasçıları tarafından telif hakkıyla korunan Sherlock Holmes öykülerindeki orijinal yaratıcı ifadenin yetkisiz olarak kopyalandığını savunuyor.

Sherlock Holmes'ün kız kardeşi Enola'nın maceralarını anlatan film davalık oldu - Resim : 1

Sherlock Holmes'ün küçük kız kardeşi Enola'nın maceralarını anlatan filmde Stranger Things'in genç yıldızı Millie Bobby Brown başrolde. 

Sherlock rolünü son dönemin önemli aksiyon yıldızı Henry Cavill'in üstlendiği filmde Helena Bonham Carter da Enola'nın annesini canlandırdı.

Senaryosunu Wonder ve His Dark Materials ile tanınan Jack Thorne'un yazdığı Enola Holmes'ün yönetmeniyse Fleabag ve Killing Eve gibi iki önemli yapımda imzası  bulunan Harry Bradbeer.

Enola Holmes, bu yasal sorunu aşabilirse yıl sonuna doğru Netflix'e gelecek...

Sherlock Holmes'ün kız kardeşi Enola'nın maceralarını anlatan film davalık oldu - Resim : 2

Sherlock Holmes Enola Holmes Millie Bobby Brown Netflix Arthur Conan Doyle