Sergio Leone imzalı "Dolar Üçlemesi"nin ilk filmi "Bir Avuç Dolar", TV'ye uyarlanıyor

Sergio Leone imzalı "Dolar Üçlemesi"nin ilk filmi "Bir Avuç Dolar", TV'ye uyarlanıyor

Daha birkaç gün önce Akira Kurosawa'nın başyapıtı Rashomon'un TV'ye uyarlanacağıı haberi gelmişti. Şimdi Japon ustanın Yojimbo filminden yola çıkıp Sergio Leone'nin çektiği A Fistful of Dollars/Bir Avuç Dolar, TV'yi ziyarete hazırlanıyor...

Clint Eastwood, sonradan "Dolar Üçlemesi" olarak sinema tarihine geçecek Sergio Leone filmlerinde rol aldığında henüz çok tanınan bir isim değildi.

A Fistful of Dollars/Bir Avuç Dolar, For a Few Dollars More/Birkaç Dolar İçin ve üçlemenin son filmi The Good, the Bad and the Ugly/İyi, Kötü ve Çirkin'de ismi olmayan kovboydu. 

Birer yıl arayla çekilen serinin ilk filmi; 1964 tarihli Bir Avuç Dolar ve sonrasındaki yapımlar, onu dev bir isim haline getirdi.

Filme kaynaklık eden eserse Japon usta Akira Kurosawa'nın 1961'de yönettiği Yojimbo'ydu.

İzin alınmadan yapılan bir uyarlamaydı, hatta sonra uzlaşmayla sonuçlanan bir davaya konu olmuştu. 

Şimdi yeni bir uyarlama gündemde.

Kurosawa'nın başyapıtı Rashomon'un TV'ye uyarlanacağı haberi birkaç gün önce gelmişti. Onun eserinden yola çıkılıp çekilen Bir Avuç Dolar, TV ekranını ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Henüz dizi hakkında fazla bilgi yok ama dedikodulara bakılırsa projeyi Game of Thrones'un yazarlarından Bryan Cogman uyarlayacak...

 

 

 
 

Kaynak: Haber Global TV

Akira Kurosawa Sergio Leone