Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserine büyük ilgi

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserine ilgi büyüktü. 2012'de aramızda ayrılan ustanın unutulmaz türkülerini seslendiren orkestra, iki kez bis yapmak zorunda kaldı...

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde orkestra şefliğini Neşet Ertaş'ın eserlerini senfonik şekilde yeniden düzenleyen Serdar Yalçın yaparken koro şefliğini Anıl Aydın üstlendi.

Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserine büyük ilgi - Resim : 1

Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu'na TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Umut Akyürek konuk olarak katılırken, Nihan Çetin Aydın, Bülent Bezdüz ve Zafer Erdaş solist olarak yer aldı. 

Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserine büyük ilgi - Resim : 2

Orkestra Neşe Ertaş'ın Ahirim Sensin, Neredesin Sen, Gönül Dağı, Yazımı Kışa Çevirdin, Al Elma Boyanır mı, Mühür Gözlüm, Niye Çattın Kaşlarını, Dertli Yoldaş, Zahidem, Doyulur mu, Kesik Çayır Biçilir mi, Dane Dane Benleri Var, Ah Yalan Dünya ve Yanıyorum gibi unutulmaz eserlerini seslendirdi. 

Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserine büyük ilgi - Resim : 3

Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda salonu dolduranlar sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı, orkestra iki kez bis yaparak yeniden sahneye geldi. 

Bozkırın Tezenesi olarak bilinen Neşet Ertaş, UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" olarak kabul edilmişti... 

Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserine büyük ilgi - Resim : 4

Senfonik Neşet Ertaş türkülerinin Anadolu ve Avrupa ülkelerini dolaşması gündemde... DHA

Mersin Devlet Opera ve Balesi Neşet Ertaş