Şehir Tiyatroları arşivinden: Perde, "Surname 2010" ile kapanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları arşivinden bu hafta seyirciyle buluşacak oyun, Surname 2010. İlk kez 2010 yılında sahnelenen Yiğit Sertdemir imzalı eser, pazar öğleden sonra belediyenin YouTube sayfasında olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, geçmiş dönemde beğenilerek seyredilen oyunlarını ay başından itibaren erişime açmıştı.  

Aşk-ı Memnu, Pembe Konağın Gelinleri, Yedi Kocalı Hürmüz ve İstanbul Efendisi'nin ardından mayıs ayı, Surname 2010'la kapanıyor.  

Pazar günü saat 15.00'ten itibaren Şehir Tiyatroları ve belediyenin kültür-sanat biriminin YouTube sayfaları üzerinden tiyatroseverlerle buluşacak oyunda Ayşem Yağmur Ulusoy'dan Can Alibeyoğlu'na, Ceren Hacımuratoğlu'dan Derya Keykubat'a, Engin Akpınar'dan Şeyda Arslan'a, Uğur Dilbaz'dan Yiğit Sertdemir'e kalabalık bir kadro rol alıyor. Sertdemir, aynı zamanda oyunun yazarı ve yönetmeni.

Şehir Tiyatroları arşivinden: Perde, "Surname 2010" ile kapanıyor - Resim : 1

Şehir Tiyatroları'nda ilk kez 2010'da sahnelenen Surname'nin konusu şöyle: Kocasının ölümünün ardından açtığı sahafta özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü "sözde şenliğe" dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım, kendini bir düşün içinde, geçmişle bugünün İstanbul'u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Şehir Tiyatroları