Şarkıcı Steve Lawrence 88 yaşında hayatını kaybetti

haberglobal.com.tr
2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir Kültür Sanat haberleri
Şarkıcı Steve Lawrence 88 yaşında hayatını kaybetti

Şarkıcı Steve Lawrence, Alzheimer'a bağlı komplikasyonlar nedeniyle 88 yaşında hayata veda etti.

Ailesi, şarkıcının 1950'li ve 60'lı yıllarda eşiyle birlikte Steve ve Eydie ikilisinde şarkı söyleyerek şöhrete kavuştuğunu ve Perşembe günü hayatını kaybettiğini doğruladı. Steve'in oğlu, besteci ve icracı David Lawrence, Deadline'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Babam pek çok insana ilham kaynağı oldu. Ama bana göre o sadece çok şarkı söyleyen, çekici, yakışıklı, histerik derecede komik bir adamdı. Bazen yalnız, bazen de inanılmaz yetenekli karısıyla. Ona bir baba olarak sahip olduğum için çok şanslıyım ve onun oğlu olmaktan da gurur duyuyorum. Umudum onun eğlence sektörüne yaptığı katkıların uzun yıllar boyunca hatırlanmasıdır."

Şarkıcı Steve Lawrence 88 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 1

STEVE LAWRENCE KİMDİR?

Steve Lawrence, eşi Eydie Gormé ile 2009 yılına kadar dünyanın dört bir yanında performans sergiledi, ardından eşi sağlığı nedeniyle emekli oldu ve 2013 yılında 84 yaşında öldü. Steve, Alzheimer teşhisini aldığı 2019 yılına kadar turneye devam etti. Aktör, komedyen ve şarkıcı, Steve Allen'ın başrol oynadığı 'The Tonight Show'da tanıştıktan sonra 1957'de Eydie ile evlendi. Koridorda yürüdükten bir yıl sonra çift, 1958'de bir sezon süren varyete şovları 'The Steve Lawrence and Eydie Gormé Show'a çıktı. Steve'in solo kariyeri, 1959'daki 'Pretty Blue Eyes' gibi en iyi 10 hite sahip olmayı içeriyordu. 1960'ların 'Ayak Sesleri' ve 1962'deki 'Git Uzaklaş Küçük Kız'ı parçaladı. Steve'in ayrıca 1980'lerde 'Blues Brothers' ve onun iki devam filminde yetenek yöneticisi Maury Sline'ı canlandırdığı beyazperde kariyeri de vardı. Ayrıca 1964'te Broadway'in 'What Makes Sammy Run' filminde Sammy Glick rolüyle Tony adaylığı kazandı. Classicbands.com'a neden müziğe girdiğini anlattı:

"Çok küçük bir çocukken, koro çocuğuydum ve sanırım yeni mezun oldum, ilk Frank Sinatra plağımı dinlediğimde. Onu duyduğumda on beş yaşındaydım herhalde. Sanırım müzik hayatımın geri kalanında ne yapmak istediğimi biliyordum. Bence onun sadece benim üzerimdeki değil, ondan sonra gelen herkes üzerindeki etkisi çok silinmez, çok güçlüydü. Kendisinden sonra gelen hepimize yepyeni bir pencere açtı."

Steve'in hayatta kalan oğlu, gelini Faye, torunu Mabel ve erkek kardeşi Bernie'nin yanı sıra merhum oğlu Michael da vardı.