Sanatta 100.Yıl coşkusu devam ediyor

Kültür Sanat haberleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İstanbul Atatürk TSK
Sanatta 100.Yıl coşkusu devam ediyor

Cumhuriyet'in 100.yılı münasebetiyle "100 yıllık Destanın Müzikal Yolculuğu" konseri Cumartesi günü sahne alacak. Özel konserde, özellikle askeri kıyafetlerin Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı, Kore Harbi ve Kıbrıs Savaşını yansıtacak şekilde olması sağlandı.

Kadıköy İstanbul'da bulunan FAMİ Musıki ve Sanat Derneği aylardır hazırlıklarını yürüttüğü 100. yıl özel konserini 13 Ocak günü verecek. Sahnede derneğin İstanbul ve Gaziantep'teki THM ve TSM korolarından toplam 100 kişinin yer alacağı konser, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde saat 20.30'da başlayacak. Repertuarda savaşları ve zaferi betimleyen türkülerin yer aldığı konser, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Nursaç Doğanışık yönetiminde icra edilecek...

100 SANATÇI 

Sahnedeki 100 koristin 100 yıllık cumhuriyet dönemini yansıtacak şekilde çeşitli kostümleriyle yer alacağı bu özel konserde, özellikle askeri kıyafetlerin Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı, Kore Harbi ve Kıbrıs Savaşını yansıtacak şekilde olması sağlandı. 1920'li yılların kıyafetlerinden 2020'lere kadar uzanan bir kostüm çeşnisi içerisinde kurtuluş savaşının sembol isimleri arasında yer alan Yörük Ali Efe, Halide Edip Adıvar, Çete Ayşe, Kara Fatma, Şerife Bacı, Sabiha Gökçen gibi bir çok isim kıyafetleriyle temsil edilecek. Sunum, derneğin yönetim kurulu başkanı İkrami Özturan ve Ülkü Oral Özdemir tarafından yapılacak.

DESTANSI MÜZİKAL 

Bu özel konserin metnini de kaleme alan İkrami Özturan ise heyecanlı olduklarını belirtirken şunları ifade etti: "Biz bütçesi kısıtlı, sponsoru olmayan mütevazı bir sanat derneği olarak mevcut imkanlarımızla 100. yıla yakışır bir etkinliğe imza atmaya çalıştık. Aylardır hazırlığını yaptığımız lojistik yükü de olan bu konseri büyük bir salon ve bütçe bulamadığımız için maalesef çok istediğimiz halde Ekim ayında hatta Kasım ve Aralık ayında da yapamadık. 2024 yoluna kalan ve bu cumartesi Üsküdar Belediyesinde gerçekleştireceğimiz konserle, hak ettiği gibi kutlanamayan 100 yılı bir nebze daha kutlamaya ve idrak etmeye fırsat bulacağız. Tüm sanatseverleri 100 kişiyle 100 dakikada sunacağımız konseri izlemeye, can türkülerimizi dinlemeye, 100 yıllık bu destanın müzikal yolculuğunu birlikte gerçekleştirmeye davet ediyorum."

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel