"Rüzgâr Gibi Geçti", girişine eklenecek tarihi içerik metniyle HBO Max'e dönecek

"Rüzgâr Gibi Geçti", girişine eklenecek tarihi içerik metniyle HBO Max'e dönecek

HBO Max'in kölelik yanlısı içeriği nedeniyle arşivinden kaldırdığı Oscar'lı klasik Rüzgâr Gibi Geçti (Gone with the Wind), platforma bir şartla geri dönüyor. Film, Amerikan İç Savaşı'nın tarihi içeriğini açıklayan bir metinle yayına alınacak...

George Floyd cinayetiyle yükselen ırkçılık karşıtı protestoların ardından zaten uzun süredir tartışılan Oscar'lı film Rüzgâr Gibi Geçti (Gone with the Wind), HBO Max'ten kaldırılmıştı. 

"Kölelik yanlısı bakışa sahip. Köleciliği romantize ediyor," diye eleştirilen film, bir şartla platforma dönecek: Filmin girişine Amerikan İç Savaşı'nın tarihi içeriğini açıklayan bir bölüm eklenecek. 

Metni Chicago Üniversitesi'nde sinema üzerine ders veren, aynı zamanda Black Cinema House'un direktörlüğünü yapan akademisyen Jacqueline Stewart kaleme alacak.

Bu metinle filmi seyredeceklere tarihsel bir bağlam sunulacak.

"Rüzgâr Gibi Geçti", girişine eklenecek tarihi içerik metniyle HBO Max'e dönecek - Resim : 1

Rüzgâr Gibi Geçti, Margaret Mitchell'in 1936 tarihli aynı adlı çoksatan romanından uyarlanmıştı.

Amerikan İç Savaşı sırasında toprak sahibi varlıklı bir ailenin kızı olan Scarlett O'Hara ile (Vivien Leigh) Güneyli asilzade Rhett Butle'ın (Clark Gable) aşk öyküsüne odaklanan film, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Leigh) dahil 10 dalda Oscar kazanmıştı. 

1939 tarihli filmdeki rolüyle Hattie McDaniel da, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar'a layık görüldü. Böylece Akademi'nin tarihinde ilk kez bir siyah Oscar kazanmış oldu...  

"Rüzgâr Gibi Geçti", girişine eklenecek tarihi içerik metniyle HBO Max'e dönecek - Resim : 2

HBO HBO Max kölelik ırkçılık Rüzgâr Gibi Geçti Gone With the Wind