Roman Polanski, "An Officer and a Spy" ile FIPRESCI Ödülü'ne layık görüldü

Roman Polanski, "An Officer and a Spy" ile FIPRESCI Ödülü'ne layık görüldü

Roman Polanski'nin An Officer and a Spy filmi, FIPRESCI Ödülü'ne layık görüldü. Film, Venedik Film Festivali'nde büyük ödül Altın Aslan için yarışıyor. Ödüller, bu akşam düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

Venedik Film Festivali'nde büyük ödül Altın Aslan'ı kazanan isim, bu akşam belli oluyor. Yıllar öncesine dayanan tecavüz suçlaması yüzünden adaylığı eleştirilen Roman Polanski'nin Officer and a Spy filmi de ödül için yarışacak yapımlar arasında. O film, kısa adı FIPRESCI olan Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu ödülüne layık görüldü dün.

1894 yılında Yüzbaşı Alfred Dreyfus'un haksız yere casuslukla itham edilerek yargılandığı Dreyfus davasını odağına alan Officer and a Spy, Yüzbaşı Dreyfus'u temize çıkarmak için hayatını ortaya koyan Fransız subayı Georges Picquart'ın gerçek öyküsüne dayanıyor. 

Roman Polanski'nin filmle temel olan 2013 tarihli Robert Harris romanından kitabın yazarıyla birlikte uyarladığı filmde Picquart'ı Fransız aktör Jean Dujardin, Alfred Dreyfus'u ise Louis Garrel canlandırıyor.

30 Ağustos'ta Venedik Film Festivali kapsamında promiyerini yapan An Officer and a Spy, 13 Kasım'da vizyona girecek...

Roman Polanski An Officer and a Spy Venedik Film Festivali Altın Aslan sinema